Jule-cannelé af panna cotta med appelsin

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Jule-cannelé af panna cotta med appelsin
Få julegleden på desserttallerkenen din med en festinspirert cannelé. Denne livlige appelsin-panna cottaen servert med smeltet mørk sjokolade og toppet med appelsinmarmelade nytes best etter julemiddagen med en sterk espresso.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL PANNA COTTA
  • 6 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 6 gelatinblader
  • Ytre skall fra 2 appelsiner
  • 200 g mørk sjokolade (minst 70 %)
TIL TOPPINGEN
  • 100 g appelsinsyltetøy
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til panna cotta: Legg gelatinbladene i kaldt vann.
  • 2
    Kok opp fløten i en middels kasserolle med sukker og appelsinskall.
  • 3
    Tilsett den tidligere gjennomvåte og tørkede gelatinen og tilsett kremblandingen (1 ark gelatin per 100 g krem). Smør koppene i Le Creusets cannelébrett. Tilsett blandingen (ved romtemperatur) i koppene med 8 g appelsinsyltetøy og frys over natten.
  • 4
    Smelt den mørke sjokoladen i en dobbelkjele.
  • 5
    Vri de frosne panna cotta-canneléene ut av brettet. Dette må gjøres forsiktig med f.eks. tuppen av en smørkniv.
  • 6
    Hell på den smeltede sjokoladen og sett i kjøleskapet i 1 time til sjokoladen før servering.