Isdessert «Semifreddo» med jordbær og granateple

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Isdessert «Semifreddo» med jordbær og granateple
Semifreddo, som betyr «halvfrosset» på italiensk, kombinerer konsistensen på frossen mousse med fyldig iskrem og blir til en drøm av en dessert. I denne oppskriften blandes moste jordbær og granateplefrø inn i blandingen for å gi den en frisk smak av frukt.I denne oppskriften blandes moste jordbær og granateplefrø inn i blandingen for å gi den en frisk smak av frukt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 separerte egg
  • 100 g sukker
  • 1 ss vaniljepasta eller frøene fra 1–2 vaniljestenger
  • 1/2 ts sitronsyre
  • 1/4 l kremfløte, pisket
  • 100 g jordbær, blendet til mos
  • 100 g granateplefrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett eggeplommer, 50 g sukker og vaniljepasta i en varmebestandig bolle, og pisk til blandingen blir lys og luftig.
  • 2
    Sett bollen over et vannbad (en gryte med småkokende vann) og pisk til blandingen har blitt dobbelt så stor.
  • 3
    I en annen bolle pisker du eggehvitene med sitronsyre og resten av sukkeret til det danner seg stive topper.
  • 4
    Vend den piskede kremen forsiktig sammen med begge eggeblandingene, og hell den i et rektangulært fat.
  • 5
    Trekk forsiktig moste jordbær og granateplefrø gjennom moussen.
  • 6
    Frys blanding til den er stiv, ca 4–6 timer.