Îles flottantes med krokan og bjørnebær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Îles flottantes med krokan og bjørnebær
Iles flottantes betyr ”flytende øyer”, og tilsatt krokan og bjørnebær, er det en dessert som vil vekke oppsikt med sin elegante framtoning.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Marengs:
  • 4 pasteuriserte eggehviter
  • 1 knivsodd salt
  • 200 g sukker
Crème anglaise:
  • 2½ dl søtmelk
  • 2½ dl fløte
  • 4 pasteuriserte eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 1 vaniljestang
Krokan:
  • 100 g sukker
  • ½ dl vann
  • 75 g mandler
  • 150 g bjørnebær til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk eggehvitene stive med en knivsodd salt.
  • 2
    Tilsett deretter 200 g sukker, litt om gangen. Fortsett med å piske til det blir en fast marengsmasse og skålen kan snus på hodet.
  • 3
    Kok opp melk og fløte i en kasserolle og skru deretter ned varmen, så det holder seg like under kokepunktet.
  • 4
    Ha skiftevis i store skjefuller med marengs i kasserollen. La det posjere forsiktig i ca. 1½ minutt og vend marengsen. La det posjere i ytterligere 1½ minutt.
  • 5
    Ta marengsen forsiktig opp av kasserollen og plasser den på et rent kjøkkenhåndkle.
  • 6
    Når all marengsen er posjert, piskes eggeplommene luftige sammen i en skål med 3 ss sukker og vaniljefrø fra en vaniljestang.
  • 7
    Ha melkemassen fra kasserollen over i skålen i en tynn stråle mens du pisker.
  • 8
    Ha deretter hele massen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne. Ta kasserollen av varmen når crème anglaisen er ca. 70 grader.
  • 9
    Smelt 100 g sukker med ½ dl vann på en panne uten belegg. Varm sukkermassen til den blir lysebrun.
  • 10
    Ha så mandlene i sukkermassen og vend det godt sammen så alle mandlene blir dekket.
  • 11
    Hell krokanen (sukkermassen med mandler) ut på et stykke bakepapir og la den avkjøles. Skjær det i mindre stykker med en sagtakket kniv.
  • 12
    Ha crème anglaisen i skåler og topp med posjert marengs, krokan og til slutt bjørnebær.