Hvit sjokolademousse

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Hvit sjokolademousse
Tre varianter av sjokolademousse, anrettet både i blomster og med blomster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 75 g finhakket hvit sjokolade
  • 2 eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 1 ½ dl crème fraîche 18 %
  • 1 ss konsentrert hylleblomstsaft
  • 1 ss bringebærsaft
  • 2 ss espressopulver
  • 1 ss friske bringebær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smelt sjokoladen over vannbad og la den få avkjøle seg.
  • 2
    Pisk eggehvitene stive.
  • 3
    Tilsett sukkeret og fortsett å piske litt til.
  • 4
    Vend den avkjølte smeltede sjokoladen inn i eggehvitene og tilsett crème fraîche.
  • 5
    Del moussen i tre like porsjoner og tilsett forsiktig henholdsvis bringebærsaft, espressopulver og hylleblomstsaft til hver av porsjonene.
  • 6
    Tilsett friske bringebær til bringebærmoussen.
  • 7
    Fordel moussen i skålene, legg på lokk og sett i kjøleskap i minst fire timer.
  • 8
    Pynt med friske bær og spiselige blomster før servering.