Honningkake med mascarpone, fiken og valnøtter

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Honningkake med mascarpone, fiken og valnøtter
De herlige aromaene fra denne uimotståelige kaken er den perfekte avslutningen på de litt skumle Halloween-kveldene.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til bunnen:
  • 150 g mykt smør eller 130 ml matolje og 30 ml vann
  • 200 g brunt sukker
  • 150 g honning
  • 2 ts appelsinskall
  • 1 ts vanilje-ekstrakt
  • 2-3 ts espressopulver (valgfritt)
  • 3 mellomstore egg
  • 200 g mel (type 405)
  • 8 g bakepulver
  • 100 g grovhakkede valnøtter
Til pynt:
  • 50 g sukker
  • 50 ml vann
  • 75 g grovhakkede valnøtter
Til Mascarpone-kremen:
  • 200 g fløte
  • 2-3 ss honning (etter smak)
  • 0,5 ts appelsinskall
  • 0,25 ts vanilje-ekstrakt
  • 250 g mascarpone
  • 5-6 ferske fiken delt i fire
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Smør en Le Creuset 24 cm springform og legg i bakepapir.
  • 2
    Til honningbunnen blander du mykt smør, brunt sukker, honning, appelsinskall, vanilje-ekstrakt og espressopulver i en foodprosessor eller med en stavmikser. Tilsett egg gradvis og pisk til blandingen er luftig.
  • 3
    Bland mel og bakepulver godt i en annen bolle, tilsett i den skummende blandingen og rør kort. Ha i valnøttene. Hell røren i den tilberedte springformen og stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter.
  • 4
    Ta gjerne en stikktest. (Hvis det fortsatt fester seg deig på pinnen når den trekkes ut, skal kaken bli i ovnen. Hvis pinnen er ren, er kaken klar).
  • 5
    Til pynt – kok opp vann med sukker til sukkeret begynner å brunes. Tilsett valnøttene, reduser varmen og vend de halve valnøttene inn i karamellen under konstant omrøring til det dannes et fint karamellbelegg. La valnøttene avkjøles hver for seg på et stykke bakepapir.
  • 6
    Til mascarponekremen pisker du fløten i en bolle og blander den med honning, appelsinskall og vanilje-ekstrakt. Ha forsiktig i mascarponen.
  • 7
    Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles. Fordel kremen sjenerøst over den avkjølte kaken. Pynt kaken med fikenbåter og karamelliserte valnøtter.
  • 8
    Tips: Kaken smaker best når den er varm fra ovnen. Fordel kremen på bunnen rett før servering.