Helstekt kylling med saltede sitroner

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Helstekt kylling med saltede sitroner
Inspirert av de velduftende smakene i Midtøsten, er denne krydrede grillede kyllingen et relativt raskt søndagslunsjalternativ.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 x 1,5 kg frittgående eller økologisk kylling
  • 75 g myknet saltet smør
  • 1 ss roseharissa
  • 1 liten, bevart sitron, finhakket
  • 1 sitronsaft og skall
TIL SERVERING
  • Fersk majones og stekepoteter (valgfritt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 190 °C vifte/gass-merke 6.
  • 2
    Ha smør, harissa, finhakket, bevart sitron og sitronskall i en bolle og pisk godt sammen for å lage en pasta. Krydre med pepper.
  • 3
    Løsne skinnet på kyllingbrystene, og bruk en palettkniv til å forsiktig trykke 3⁄4 av smørblandingen under huden (prøv å unngå å rive i huden). Spre resten av smøret over kyllingen, og sørg for at bena er godt tildekket.
  • 4
    Legg kyllingen i en 24 cm lang kokkepanne med Toughened non-stick og hell over sitronsaft. Sett lokket på pannen og sett det i ovnen i 40 minutter.
  • 5
    Ta av lokket og rør kyllingen.
  • 6
    Gå tilbake til ovnen uten lokk og stek i ytterligere 20 minutter til skinnet er sprø og saftene er klare.
  • 7
    La det hvile i pannen i 10 minutter, og skjær det opp og server med fersk majones og poteter.