Havbrasmer med beurre noisette

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Havbrasmer med beurre noisette
Havbrasmer med beurre noisette (smeltet smør med hasselnøtter, sitron, kapers og persille). Server evt. med havle, kokte poteter vendt i olivenolje, timian, salt og pepper.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2-3 hele havbrasmer eller lignende fisk f.eks. lysing, abbor eller uer (få ev. fiskehandleren til å fjerne
  • innvoller og skjell, så slipper du å
  • gjøre det hjemme)
  • 50 g hasselnøtter
  • 3 økologiske sitroner
  • 1 bunt frisk persille
  • Et par kvister frisk rosmarin
  • 100 g smør
  • 50 g kapers
  • ev. en håndfull kapersbær til servering
  • Kjøkkenhyssing
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tørk av havbrasmene med kjøkkenrull. Gni fiskene inn med salt, vask sitronene, og skjær to av dem i tynne skiver.
  • 2
    Fordel 3 skiver sitron på hver side av alle havbrasmene, og bind skivene fast med kjøkkenhyssing sammen med et par kvister rosmarin per fisk.
  • 3
    Grovhakk hasselnøttene, og rist dem på den tørre pannen ved middels varme, til de er gylne. La nøttene kjøle av på en tallerken.
  • 4
    Ha litt smør i den varme pannen, og stek to fisker av gangen i ca. 5 minutter på hver side.
  • 5
    Flytt fiskene ut til den ene siden, og ha resten av smøret på pannen. Bland hasselnøtter, hakkede kapers, skall og saft av 1/2 sitron, hakket persille samt salt og pepper, og tilsett blandingen til smøret på pannen.
  • 6
    Fordel smørblandingen over fiskene med en skje, og server med kapersbær og litt ekstra persille.