Hasselback-kylling med mozzarella og pesto i sterk tomatsaus.

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
44288 44288
Hasselback-kylling med mozzarella og pesto i sterk tomatsaus.
Inspirasjonen til denne retten kommer fra Italia, symbolisert gjennom de delikate smakene av tomat, pesto, mozzarella og basilikum. Kyllingen, som fylles med nettopp dette, tilberedes i en sterk tomatsaus som gjør at den holder seg saftig. Server sammen med f.eks. ovnsbakte poteter og en grønn salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Hasselback-kylling:
  • 4 kyllingbryst
  • 1 frisk mozzarella
  • 8 soltørkede tomater
  • pesto, f.eks. basilikumpesto
  • salt og pepper
Sterk tomatsaus::
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss Herbes de Provence eller andre blandede krydder
  • 1 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts røkt paprika
  • 75 cherrytomater, skåret i to
  • salt og pepper
Til servering:
  • frisk basilikum
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C
  • 2
    Ha alle ingrediensene til tomatsausen i fatet, og rør det sammen. Krydre med salt og pepper
  • 3
    Lag fire snitt i hvert kyllingbryst, men sørg for å ikke skjære helt gjennom.
  • 4
    Skjær mozzarellaen i 16 skiver, og del de soltørkede tomatene på langs.
  • 5
    Legg først en teskje pesto i hvert snitt, deretter en skive mozzarella og en skive soltørket tomat. Gjenta til alle snittene er fylt. Krydre med salt og pepper, og flytt dem deretter over i fatet med tomatsaus.
  • 6
    Stek i ovnen i 25 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Gi eventuelt kyllingen litt varmluft eller grill til slutt hvis du vil ha litt mer farge.
  • 7
    Før servering legger du et basilikumblad i hvert snitt. Server med tilbehør etter eget ønske.