Grillet stenfrukt med brokkolisalat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet stenfrukt med brokkolisalat
Utsøkt, frisk lunsj. Når du griller fersken, karamelliseres fruktens naturlige sukker og gjør smaken bedre. Serveres helst med silkemyk burrata, men halloumi i terninger er også et smakfullt alternativ.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 brokkoli (bare hodet)
  • Saften fra 1 sitron
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Bulgurhvete eller couscous, kokt
  • Olivenolje
  • 2 fersken, delt i to
  • 2 nektariner, delt i to
  • 4 aprikoser, delt i to
  • 30 ml honning
  • 2 x burrata eller halloumi
  • 12 skiver coppaskinke eller utvalg av skinker etter eget valg (som du selv vil)
  • 8 brødstenger
  • Balsamico, til servering
  • Brønnkarse eller ruccola til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett over en gryte med vann til oppkok. Brokkolien legges i vann i 30 sekunder til den er ekstra frisk i grønnfargen. Fjern og legg i iskaldt vann.
  • 2
    Skjær opp brokkolien som små munnfuller og legg i en kjøkkenmaskin. Bland ut til du får «små korn».
  • 3
    Rør sitronsaft, salt og pepper inn i de små kornene, løft rundt sammen med bulgurhvete eller couscous og en god dose olivenolje, og sett til side.
  • 4
    Sett en Le Creuset Classic avlang grill (32 cm) over på middels varme. Stenfrukten pensles med honning og olivenolje.
  • 5
    Så snart det er varmt setter du stenfrukten på grillen, med den skårne siden ned. Grilles i 2 minutter på hver side før den fjernes.
  • 6
    Dryss olivenolje, salt og pepper over burrata. Serveres med grillet stenfrukt (drysset med litt balsamico) og nytes med coppaskinke, brødstenger og brokkolisalat. Serveres med frisk brønnkarse eller ruccola.