Grillet sjøkreps med ramsløkmajones

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet sjøkreps med ramsløkmajones
Skal du tenne grillen, men har lyst på litt annerledes grillinspirasjon? Når forberedelsene er gjort, trenger du bare å grille sjøkrepsene i 1–2 minutter på hver side på støpejernspannen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Ramsløkmajones:
  • 2 ½ dl rapsolje (romtemperert)
  • 75–100 g ramsløk
  • 2 eggeplommer
  • 1 knivsodd salt
  • ½ ts sennep
  • 1 ts sitronsaft
Grillet sjøkreps:
  • 24-32 sjøkrepshaler
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 8-10 rosmarinkvister (eller vanlige grillpinner)
  • 2 sitroner, delt i fire biter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ramsløkmajones: Skyll ramsløken og blend den med rapsolje i ca. 5–8 minutter. Sil den grønne oljen.
  • 2
    Pisk eggeplommene med salt, sennep og sitronsaft til de er luftige.
  • 3
    Tilsett den grønne oljen litt om gangen i en tynn stråle under kontinuerlig pisking, til majonesen får en tykk konsistens. Desto mer olje du tilsetter, jo tykkere blir konsistensen. Smak til med salt, pepper og muligens litt mer sitronsaft.
  • 4
    Grillet sjøkreps med ramsløkmajones: Rens sjøkrepsen og fjern den mørke tarmen. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved hjelp av en liten pinsett, eller ved å skjære halen forsiktig opp langs ryggen.
  • 5
    Legg halene i en langpanne og strø på salt og sukker. La halene stå i kjøleskapet i 1 ½ time til de er lettgravet.
  • 6
    Skyll det gjenværende sukkeret og saltet av sjøkrepshalene med kaldt vann.
  • 7
    Sett halene på rosmarinpinnene og grill i ca. 1-2 minutter på hver side på en glohet grillplate eller -panne. Grill samtidig sitronbåtene til de får god farge. La halene stå i noen minutter før de serveres.
  • 8
    Serveren sjøkrepsen med brød, grillet sitron og grønn majones.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Du kan lettgrave både skalldyr og fisk før tilberedning for å gjøre kjøttet fastere. Denne prosessen er ikke nødvendig, men gjør det enklere å grille, siden fisken slipper risten eller pannen lettere.