Grillet potetsalat

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillet potetsalat
Grill din potetsalat på en støpejernspanne og server som garnityr til resten av middagen. Støpejernet gir en ekstra sprøhet til grønnsakene dine som får en lekker stekeskorpe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g nypoteter
  • 1 fennikel
  • 2 løk
  • ½ radicchio rosso
  • 3–4 ss Virgin olivenolje
  • 3–4 kvister fersk timian
  • 1 sitron
  • salt og pepper
  • Rød surkløver
  • Karse
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrubb potetene grundig og kok i ca 12–14 minutter. De skal være så vidt møre, så pass på at de ikke kokes for mye. Avkjøl og halver potetene.
  • 2
    Halver fennikel og løk. Grill poteter, fennikel, løk og radicchio til de har fått grillstriper og er gjennomvarme.
  • 3
    Skjær fennikel, radicchio og løk i fine strimler, og vend strimlene og de halverte potetene i olivenolje, timian, sitronsaft og finrevet sitronskall. Smak til med salt og pepper.
  • 4
    Topp salaten med rød surkløver og rikelig med karse.
  • 5
    Tips:
  • 6
    Grill potetene med skallet på, så tåler de litt mer.