Grillet fisk med grønne bønner, fennikel, grønkål og små poteter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet fisk med grønne bønner, fennikel, grønkål og små poteter
Lag denne raske og enkle oppskriften på grillplaten og få en lekker og sprø skorpe på ørreten eller laksen din. Tilsett den smakfulle marinaden, de grønne bønnene, fennikel, grønkål og poteter for å fullende retten. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1/2 ørret eller laks (halestykket)
  • 2 ss rapsolje
  • Salt og pepper
Marinade:
  • 2 ss honning
  • 4 ss søt chilisaus
  • 2 ss hoisinsaus
  • 2 ss ristede sesamfrø
Grønnsaker:
  • 1 pake grønne bønner
  • 300 g små poteter
  • 1 fennikel i båter
  • 1/2 grønnkål
  • 1 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 1 sitron
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pensle fisken med rapsoljen og krydre den med salt og pepper.
  • 2
    Sørg for at grillplaten er varm og legg deretter på fisken og stek den på begge sider på høy varme.
  • 3
    Legg deretter fisken over på indirekte varme til den har en kjernetemperatur på 50 grader. Bruk eventuelt et digitalt steketermometer.
  • 4
    Marinade:
  • 5
    Bland alle ingrediensene og pensle fisken med marinaden mens du griller den.
  • 6
    Grønnsaker:
  • 7
    Kok potetene og de grønne bønnene med litt salt til de er møre. Hell ut vannet og skjær opp potetene.
  • 8
    Bland de grønne bønnene, potetene, fennikel og grønnkål i rapsoljen med salt og pepper.
  • 9
    Stek grønnsakene med fisken til fisken har den riktige temperaturen og potetene er gylne og varme.
  • 10
    Skjær opp sitronen og grill innersiden til den er gyllen. Sitronene skal serveres ved siden av til å presse over fisken.