Grillede kamskjell og erter i tacos

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillede kamskjell og erter i tacos
Skjem bort gjestene dine med grillede kamskjell og erter i tacos. Perfekt for en varm sommerkveld i godt selskap. Utviklet i samarbeid med Thomas Alcayaga.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 6 maistortillas
  • 6 kamskjell
  • 2 ss olivenolje
  • chilipulver etter smak
  • én lime
  • et fedd hvitløk
  • salt og pepper etter smak
  • 100 g sukkererter
Topping:
  • Blomkarseblomster
Salsa:
  • ca. 100 g stikkelsbær
  • ½ fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • ½ jalapeno (helst fersk)
  • én lime
  • 1 ts revet ingefær
  • salt og pepper etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    For å lage marinaden blander du olivenolje med skallet av én lime, chilipulver, et halvt fedd revet hvitløk, salt og pepper.
  • 2
    Fjern den lille lukkemuskelen på hvert kamskjell og legg kamskjellene i marinaden. La dem trekke i ca. 30 minutter.
  • 3
    Varm pannen godt opp og legg i tortillaene.
  • 4
    Grill dem i et halvt minutt på hver side. Pakk dem inn slik at de holder seg varme. Bruk gjerne et håndkle eller et ark aluminiumsfolie.
  • 5
    Grill kamskjellene og ertene 1–2 minutter på hver side, avhengig av størrelse. Pass på at du ikke steker dem for mye.
  • 6
    Skjær kamskjellene og ertene på langs og legg dem i tortillaene.
  • 7
    Salsa:
  • 8
    Hakk stikkelsbærene ganske fint.
  • 9
    Bland stikkelsbærene sammen med jalapeno, ingefær, limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  • 10
    Topp tacosene med stikkelsbærsalsa og blomkarseblader og -blomster.