Gresk lammekofta med granateple- og pistasjnøttsalsa

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Gresk lammekofta med granateple- og pistasjnøttsalsa
Gresk kofta er en smakfull krysning mellom kebab og kjøttboller. Serveres med supersunn salsa, hummus og varme flatbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig fra frittgående lam
  • 3/4 ts salt
  • 1/2 kopp smuler fra ferskt grovbrød
  • 2 vårløk, finskåret
  • Ytre skall fra en halv sitron
  • 5 ml (1 teskje) tørket oregano
  • 1/2 ts malt koriander
  • Flere kvaster av frisk mynte, finhakket
  • 50 g fetaost, smuldret
  • 1 egg, lett vispet
  • Frisk sitronsaft til avslutning
  • Nykvernet svart pepper
  • Hjemmelaget hummus, eller fra butikk, med flatbrød til servering
HVORDAN LAGE SALSA PÅ GRANATEPLE OG PISTASJNØTTER
  • 80 g pistasjnøtter, tørristet og grovhakket
  • 1/2 kopp plukket granateple (aril)
  • 3 vårløk, tynt skårne
  • En god håndfull mynteblader, plukket og grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1 toppet spiseskje preservert sitron, finskåret
  • 15 ml (1 spiseskje) honning
  • 30 ml (2 spiseskjeer) sitronsaft
  • 60 ml (1/4 kopp) extra virgin olivenolje
  • Smak til med salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til salsa har du alle ingrediensene i en lav bolle og blander godt sammen. Kjøl ned til det er serveringsklart.
  • 2
    På en stor skål legger du lammekjøtt og resten av ingrediensene du trenger for å lage kofta. Rør sammen. Del i 8 porsjoner. Trykk og trekk kjøttet inn på grillspydene. Denne oppskriften blir til åtte grillspyd.
  • 3
    Sett over en Le Creuset avlang grillpanne med toughened non-stick (35 cm) til oppvarming. Dryss over litt olivenolje og stek til du har gjennomstekte kofta som er gylne på alle sidene.
  • 4
    Serveres med salsa på pistasjnøtter, hummus og varme flatbrød.