Gratinerte østers

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Gratinerte østers
Kast deg ut i å lage østers - det er enkelt og lekkert. Retten egner seg best som appetizer eller som tapas.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Salt til stabilisering av østersene
  • 10 østers
  • 25 g smør
  • 2 ss grovt brødrasp
  • 1 ss finhakket estragon
  • 50-75 g gruyèreost
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fordel saltet i buffetgryten, slik at østersene står stabilt på bunnen.
  • 2
    Åpne østersene forsiktig og sett dem i saltet. Lukt på hver østers og sørg for at det lukter som ferskt havvann.
  • 3
    Smelt smøret i en kasserolle og la det bli litt brunt.
  • 4
    Tilsett deretter brødrasp og estragon i det smeltede smøret og rør godt. Fordel smørblandingen i de åpne østersene og strø over finrevet gruyèreost.
  • 5
    Sett østersene under grillen i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet og fått litt farge. Server omgående.