Gratinert bladbete med brødsmuler, fløte og parmesan

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Gratinert bladbete med brødsmuler, fløte og parmesan
I Frankrike brukes sølvbeter (blettes) i både salt og søt mat. Her får du oppskriften på et klassisk sølvbetegrateng med brødsmuler, fløte og parmesan.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 store bunter bladbete
  • 2 tykke skiver daggammelt brød
  • olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • ½ rød chili, finhakket uten frø
  • 3 finhakkede ansjosfileter
  • 1 håndfull revet parmesan
  • 500 ml kremfløte
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C
  • 2
    Skyll bladbetene grundig i kaldt vann og forvell dem i saltet vann i 5 minutter. Hell av vannet og legg bladbetene på et rent kjøkkenhåndkle slik at så mye vann som mulig kan renne av.
  • 3
    Rist brødet i ovnen til det blir gyllent på farge, og blend det i en kjøkkenmaskin.
  • 4
    Sett en kasserolle på en varm plate og hell 1 ss olivenolje i kasserollen sammen med hvitløk, chili og ansjos. La det surre i 1–2 minutter og tilsett fløten.
  • 5
    Skru ned varmen og la fløten småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • 6
    Legg bladbetene i et rektangulært fat og hell fløteblandingen over.
  • 7
    Tilsett parmesan og brødsmuler. Hell et par dråper olivenolje over bladbetene og sett fatet i ovnen.
  • 8
    Stek bladbetene i 30–35 minutter til overflaten er gyllen og sprø.