Gratinert asparges med mascarponeost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Gratinert asparges med mascarponeost
Mascarpone og asparges passer perfekt sammen i denne gratengen, som fungerer godt som tilbehør til middagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g asparges
  • 1 løk
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 kopp ferske brødsmuler
  • 2/3 kopper nyrevet parmesanost
  • 250 g mascarponeost
  • ½ ts nyrevet muskatnøtt
  • Ekstra parmesan til garnityr
  • Noen kvister timian til garnityr
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 220 °C.
  • 2
    Brekk av den nederste delen av stilken og skjær resten av aspargesen i 3 cm lange biter. Finhakk løken.
  • 3
    Bland sammen asparges, løk og 1 ss olivenolje i en buffetgryte og tilsett salt og pepper. Sett gryten inn i den varme ovnen og la den stå i 10 minutter.
  • 4
    I mellomtiden blander du sammen brødsmulene og parmesanosten med den siste spiseskjeen med olivenolje. Tilsett salt og pepper.
  • 5
    Fordel små klatter av mascarponeost over aspargesen med en skje, dryss over revet muskatnøtt og spre brødsmuleblandingen over det hele.
  • 6
    Stek i ytterligere 7 til 10 minutter til toppingen bobler og er gyllenbrun.
  • 7
    Toppes med revet parmesan og frisk timian.