
La deg friste av disse myke og luftige glutenfrie kardemommesnurrene. Selv om de er glutenfrie, går disse snurrene på ingen måte på akkord med smaken. Den krydrede kardemommen, den sprø skorpen og den myke konsistensen gjør dem til en uimotståelig nytelse.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Remons:
- 100 g mykt smør
- 100 g brun farin
- 1/2 ts kardemomme (kvernet)
- 3 ts maisstivelse
Gjærdeig
- 75 g sorghum (durramel)
- 125 g rismel
- 100 potetmel
- 1,5 dl lunkent vann
- 1 dl kefir (romtemperatur)
- 80 g sukker
- 75 g mykt smør
- 12 g tørrgjær
- 20 g HUSK
- 1 ts xantangummi
- 2 ts bakepulver
- 1 egg (romtemperatur)
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 dl kremfløte
Sukkerlake:
- 50 g sukker
- 1/2 dl kaldt vann
Kardemomme sukker:
- 1 ss sukker
- 1/2 ts kardemomme (støtt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Slå ovnen på 190°C grader varmluft.
-
2Rør alle de tørre ingrediensene sammen. Hell i vann, kefir og egg, og rør deigen til melet er absorbert. Tilsett smør og rør godt til en jevn deig i ca. 5 minutter på middels hastighet.
-
3Hell deigen på et melet underlag (bruk rismel til dette), dryss litt mel på toppen og rull deigen forsiktig til en firkant på ca. 50 x 30 cm.
-
4Smør fyllet over hele. Brett deigen på midten på langsiden slik at du har en firkant på 50 x 15cm. Skjær 8 like stykker av deigen. Deretter deler du hvert deigstykke i 3 like store strimler som starter 1 cm fra siden deigen ble brettet (de 3 strimlene må fortsatt henge sammen på siden der deigen opprinnelig ble brettet over seg selv). Flett de 3 strimlene sammen og rull dem over seg selv. Pass på at samlingen er vendt mot bunnen.
-
5Dekk en støpejernsgryte med bakepapir og legg snurrene i formen (med samlingen ned mot bunnen). Sett på lokket og la snurrene heve i 60 minutter.
-
6Når deigen er hevet, varmer du opp fløten til like under kokepunktet. Hell kremen over snurrene og stek ved 190°C grader varmluft i ca. 40 minutter (de første 20 minuttene med lokket på).
-
7Så snart du tar lokket av pannen i ovnen, kan du varme sukkerlaken i en liten panne ved jevn varme, ikke rør gryten. La det småkoke til sukkeret har smeltet, skru varmen helt ned og la laken stå der til du trenger den.
-
8Når kardemommesnurrene er ute av ovnen, pensler du med sukkerlake. Dryss med kardemommesukker. La det avkjøles litt før du tar snurrene ut av pannen.
-
9Nyt dem varme med en god kopp kaffe eller varm kakao.