Focaccia med oliven, valnøtter og tørket fiken

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Focaccia med oliven, valnøtter og tørket fiken
Focacciabrødet blir ekstra sprøtt når det blir bakt i en lav støpejernsgryte fra Le Creuset. Denne varianten tar inspirasjon fra Midtøsten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 1,5 dl olivenolje
  • 20 g havsalt
  • 1100 g tipo 00 hvetemel
  • 100 g oliven
  • 50 g valnøttkjerner
  • 100 g tørket fiken
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smuldre gjæren i en bolle, i lunkent vann tilsatt 1 dl olivenolje. Tilsett salt og mel litt av gangen. Elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt.
  • 2
    La deigen heve i minst 3 timer under et kjøkkenhåndkle (bruk mindre gjær hvis du planlegger å heve deigen i mer enn 3 timer).
  • 3
    Pensle buffetgryten med olivenolje og hell deigen forsiktig ned i gryten.
  • 4
    Trykk deigen utover til den fyller hele gryten og la den heve i ytterligere 1 time.
  • 5
    Forvarm ovnen til 225 °C. Lag små fordypninger i deigen med fingrene og fordel oliven, valnøtter og tørket fiken i fordypningene.
  • 6
    Drypp litt olivenolje utover deigen og dryss med havsalt. Sett gryten i ovnen i 20-25 minutter, til brødet får en gyllenbrun overflate.
  • 7
    Avkjøl brødet på rist. Brødet kan deretter brytes i mindre stykker. Server gjerne med olivenolje og havsalt.