Flatbrød med Grønnsaker og Mandel- og Ruccolapesto

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Flatbrød med Grønnsaker og Mandel- og Ruccolapesto
Denne fargerike oppskriften er et livlig flatbrød med ulike grønnsaker bakt på BBQ Outdoor-pizzaplaten. Seks forskjellige grønnsaker ligger lagvis over en frisk mandel- og ruccola-pesto med skarp geitost for en vri på din standard grillede pizza. Den jevne varmefordelingen til pizzaplaten i emaljert støpejern, betyr at du får en sprø og seig skorpe på få minutter. Det er en smakfull måte å servere sesongens avling på, mens du nyter matlagningen utendørs.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 1/2 teskje sukker
  • 1/2 teskje tørrgjær
  • 1 1/2 kopp hvetemel, pluss ekstra om nødvendig
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 teskje olivenolje
Mandel- og ruccolapesto:
  • 450 g ruccola
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1/4 kopp ristede mandler
  • 1/4 kopp revet parmesanost
  • 1 1/2 teskje hakket hvitløk
  • 1 kopp olivenolje
  • 1 teskje salt
Flatbrød:
  • Semulemel, for utbaking
  • Olivenolje
  • 1/2 liten kokt rødbete, i tynne skiver
  • 115 g østerssopp
  • 1/4 kopp cherrytomater, delt i to
  • 1/2 rød paprika i tynne skiver
  • 1/4 rødløk skåret i tynne skiver
  • 1 kopp ruccola
  • 115 g geitost, smuldret
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til deigen: Bland vann, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin. La stå til det begynner å boble, ca. 5 minutter. Tilsett mel og salt i bollen. Bruk en deigkrok til å blande deigen med middels til lav hastighet til en kule er formet og deigen har trukket seg bort fra sidene på bollen, ca. 8–10 minutter. Hvis deigen er for våt og klebrig, tilsett 1 spiseskje mel og bland til den samler seg. Tilsett mer om nødvendig.
  • 2
    Dekk en ren blandebolle med olivenolje. Tilsett deigen og dekk den løst til med en våt klut eller plastfolie. La deigen heve til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer. Du kan også dekke den til og la den heve over natten i kjøleskapet. Hvis du hever over natten, ta deigen ut av kjøleskapet og la den få romtemperatur i 30 minutter før bruk.
  • 3
    Til pestoen: Legg ruccola, sitronsaft, mandler, parmesan, hvitløk, olivenolje og salt i en blender eller foodprosessor. Bland på lav hastighet til en grov pesto dannes. Sett den til side.
  • 4
    Til flatbrødet: Når du er klar til å sette sammen flatbrødet, forvarmer du grillen eller ovnen til 260 °C. Strø en arbeidsflate lett med semulemel. Rull ut deigen til den er ca. 38 cm lang og 20 cm bred.
  • 5
    Dekk pizzaplaten lett med olivenolje og dryss over semulemel. Overfør deigen til pizzaplaten. Spre ruccolapestoen over deigens overflate, mens du lar det være ca. 2,5 cm rundt kantene. Du trenger kanskje bare litt av pestoen.
  • 6
    Topp pestoen med rødbeter, sopp, tomater, rød paprika, rødløk, ruccola og geitost. Sett pizzaplaten på grillen (eller i ovnen), ta på lokket og stek til grønnsakene er myke og deigen er sprø og brun, ca. 12 minutter.