Fiskekaker med rå remulade og nypotet

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Fiskekaker med rå remulade og nypotet
Prøv denne lekre oppskriften på fiskekaker med smaksrikt tilbehør.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Fiskefarse:
  • 450 g lys fisk: filet av sei, torsk og kolje
  • 1 løk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 egg
  • 2 ss dill (kan utelates)
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts salt
  • Sort pepper
Rå remulade:
  • 150 g persillerot
  • 150 g gulrøtter
  • 1 dl yoghurt
  • 2 ss majones
  • 2 ss kapers
  • Salt og pepper
Tilbehør:
  • Kokte nypoteter
  • Dill
  • Sitroner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
      Sjekk fisken grundig for bein, og skjær den i mindre stykker.
  • 2
    Rens løken, og grovhakk den.
  • 3
    Kjør fisk og løk gjennom en kjøttkvern.
  • 4
    Rør farsen godt sammen med salt og mel, og tilsett et egg om gangen.
  • 5
    Smak fiskefarsen til med hakket dill, pepper og salt.
  • 6
    Stek fiskekakene i olje ca. 3 minutter på hver side.
  • 7
    Riv grønnsakene fint.
  • 8
    Rør yoghurt sammen med majonesen og finhakket kapers og vend grønnsakene ned i massen. Smak til med salt og pepper.
  • 9
    Anrett de varme fiskekakene med rå remulade og poteter, og server med sitronbåter.
  • 10
    Sjekk fisken grundig for bein, og skjær den i mindre stykker.