Falafeler med røykelaks

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Falafeler med røykelaks
Oppskrift på hjemmelaget falafel med røykelaks og tahini. Vi anbefaler å lage falafellene i en munkepanne.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g tørkede kikerter
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ss støtt spidsskummen
  • 1 ss hel koriander
  • 1 økologisk sitron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss hvetemel
  • Olje til steking
  • 200 g røykelaks
Tahinisaus
  • 1 dl tahini
  • 1 ss soya
  • Saften av 1 lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl yoghurt
  • 2–3 ss hakket, frisk mynte
  • 1 knivsodd salt
  • ½ dl vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skyll kikertene grundig. Legg ertene i bløt i rikelig med kaldt vann i 8–10 timer. Skyll ertene igjen og mos de rå i en blender.
  • 2
    Skyll og grovhakk persillen. Skrell løk og hvitløk og kutt i små biter. Legg persille, løk og hvitløk i blenderen.
  • 3
    Tilsett tahini, spisskummen, koriander, sitronsaft, revet sitronskall, bakepulver og mel. Blend alt sammen med kikertene til en jevn, grov masse.
  • 4
    Form ca. 25 små kuler av massen med hendene.
  • 5
    Varm oljen i en munkepanne. Stek falafelene til de er gylne og sprø. Vend dem under stekingen. Legg falafelene på kjøkkenpapir og la fettet renne av.
  • 6
    Lag tahinisausen:
  • 7
    Legg alle ingrediensene i en blender og blend til en tykk saus.
  • 8
    Tilsett mer vann eller limesaft hvis den er for tykk.
  • 9
    Server falafelene med røykelaksskiver og tahinisaus.