Eplekake i støpejernspanne

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Eplekake i støpejernspanne
Du kan lage en eplekake når som helst på året, men den er spesielt aktuell på høsten, når det er eplesesong. Stek eplekaken din i en støpejernspanne, slik at den får en sprø bunn og kan anrettes vakkert. Server kaken med iskrem eller crème fraîche på toppen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g lyst rørsukker
  • 100 g mykt smør
  • 2 egg
  • 100 g råmarsipan
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 epler (rives i røren)
  • 2–3 epler til toppen
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk sukker og smør luftig
  • 2
    Tilsett eggene ett av gangen og rør grundig mellom hvert egg
  • 3
    Riv marsipanen og vend den inn i blandingen
  • 4
    Sikt hvetemel og bakepulver så det ikke klumper seg, og vend det inn i røren
  • 5
    Riv to epler med skallet på og vend alle ingrediensene sammen
  • 6
    Hell deigen i en tykkbunnet panne som er smurt med smør
  • 7
    Skjær 2–3 epler i små skiver og anrett på toppen av kaken
  • 8
    Stek eplekaken ved 175 grader i ca. 35–40 minutter. Kaken må være ferdigstekt i midten før den tas ut
  • 9
    La kaken avkjøles før den tas ut av stekepannen
  • 10
    Tips:
  • 11
    Nyt eplekaken varm eller kald med iskrem eller crème fraîche på toppen