Entrecôte med pastinakkfritter og bearnaisesaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Entrecôte med pastinakkfritter og bearnaisesaus
I Frankrike er entrecôte et tynt stykke uten ben, som normalt serveres med pommes frites og bearnéssaus. Bearnés er basert på den franske «modersausen» hollandés, som er en klassisk følgesvenn til biff, men den kan kreve litt tid å lage. Vi guider deg på beste vis til den perfekte sausen og biffen, slik du kan imponere dem du er glad i.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Pastinakkfritter:
  • 1 kg pastinakk
  • 1 ss fennikelfrø
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss havsalt
  • 3-4 kvister bladpersille
Bearnaisesaus:
  • 1 dl estragoneddik
  • 1 sjalottløk
  • 1 kvist frisk estragon og 2–3 ss finhakket frisk estragon
  • 4 eggeplommer
  • 200 g smeltet smør
Entrecôte biffer:
  • 4 entrecôte biffer av 200 g
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200°C
  • 2
    Skrell pastinakkene med en tynnskreller og skjær dem i staver
  • 3
    Knus fennikelfrøene i en morter. Vend pastinakkene i olivenolje, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor bolle.
  • 4
    Vend det hele grundig rundt, slik at pastinakkene er dekket av fennikelfrø og olje
  • 5
    Legg pastinakkstavene på en bakeplate kledt med bakepapir. Bak dem til de er møre og sprø, ca. 30–35 minutter
  • 6
    Hell estragoneddik i en liten kasserolle. Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. La det koke inn til 2-3 spiseskjeer
  • 7
    Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en sausekjele
  • 8
    Sett kjelen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne.
  • 9
    Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.
  • 10
    Rør inn nyhakket estragon
  • 11
    Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper
  • 12
    Varm langsomt opp en grillpanne ved middels varme til den er glohet
  • 13
    Stek to biffer i gangen i 3–4 minutter på hver side. Ikke vend biffene før det har gått minst 3 minutter, ellers slipper de ikke pannen
  • 14
    Hakk persillen og vend de sprøe stavene i persillen
  • 15
    Tips:
  • 16
    Ikke legg kjøttet direkte i pannen fra kjøleskapet, men la det ligge på kjøkkenbordet i ca. ½ time, slik at kjøttet er temperert