Den nye julekaken

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Den nye julekaken
En høytidsfavoritt glasert med brandy, sitrusfrukt, blandet frukt og krydder. Server med bær drysset med gull for en sann høytidsfest.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1/2 kopp brandy
  • 500 g blandet og tørket frukt, som tranebær, sultanarosiner eller vanlige rosiner
  • 1 ss kanel
  • 2 ss malt ingefær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 20 g kokosmasse, tørket
  • Saften og det ytre skallet fra 1 appelsin
  • 250 g smør, romtemperatur
  • 250 g strøsukker
  • 6 store egg fra frittgående høner
  • 250 g siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • Saften og det ytre skallet fra 1 appelsin
TIL SERVERING
  • Vaniljekrem
  • Melis
  • Friske bær drysset med gull
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp brandyen. Tilsett fruktblandingen, kanel, ingefær, kardemomme, kokosmasse (tørket) og appelsinjuice. La det stå og hvile i 2 timer.
  • 2
    Etter 2 timer setter du ovnen på forvarme på 160 °C vifte eller 180 °C på vanlig innstilling. Bland sammen smør og sukker til du får en lett og luftig blanding. Legg i eggene, ett av gangen, mens du pisker lett mellom hvert gang du legger til et egg.
  • 3
    Ha i mel, salt og bakepulver og rør sammen til en lett blanding. Tilsett brandyblandingen og løft inn for å blande godt sammen. Legg blandingen over med skje i en innsmurt Le Creuset Bundt-kakeform eller en innsmurt 22 cm Signature Round-gryte.
  • 4
    Sett inn i forhåndsvarmet ovn i 1 time og 20 minutter. La den stå til avkjøling i formen eller i gryten før du tar den ut for å skjære i skiver. Server med vaniljekrem, litt melis og spiselige, friske og høytidsstemte bær drysset med gull.