En herlig varm sjokolade inspirert av fransk «chocolat chaud» – aromatisk, myk og ikke for søt. Perfekt for koselige kvelder eller festlige sammenkomster.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 liter helmelk
- 450 ml kremfløte
- 2 ss melis
- 2 ss usøtet kakaopulver, god kvalitet
- 1 klype havsalt, f.eks. Fleur de Sel
- 450 g halvsøt eller bittersøt sjokolade, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm melk og fløte forsiktig på middels varme i en Le Creuset Holly gryte i støpejern – ikke la det koke.
-
2Visp sammen melis, kakaopulver og en klype havsalt I en liten bolle. Tilsett blandingen i den varme melken og fløten, og visp til den er jevn og oppløst.
-
3Tilsett den finhakkede sjokoladen og visp til den er helt smeltet til en tykk, fløyelsmyk varm sjokolade.
-
4For å få ekstra skum kan du vispe forsiktig med en stavmikser.
-
5Hell den varme sjokoladen over i Le Creuset Holly krus i stentøy, og pynt med pisket krem og strøssel om ønskelig.