Den beste varme sjokoladen

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Den beste varme sjokoladen
En herlig varm sjokolade inspirert av fransk «chocolat chaud» – aromatisk, myk og ikke for søt. Perfekt for koselige kvelder eller festlige sammenkomster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 liter helmelk
  • 450 ml kremfløte
  • 2 ss melis
  • 2 ss usøtet kakaopulver, god kvalitet
  • 1 klype havsalt, f.eks. Fleur de Sel
  • 450 g halvsøt eller bittersøt sjokolade, finhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm melk og fløte forsiktig på middels varme i en Le Creuset Holly gryte i støpejern – ikke la det koke.
  • 2
    Visp sammen melis, kakaopulver og en klype havsalt I en liten bolle. Tilsett blandingen i den varme melken og fløten, og visp til den er jevn og oppløst.
  • 3
    Tilsett den finhakkede sjokoladen og visp til den er helt smeltet til en tykk, fløyelsmyk varm sjokolade.
  • 4
    For å få ekstra skum kan du vispe forsiktig med en stavmikser.
  • 5
    Hell den varme sjokoladen over i Le Creuset Holly krus i stentøy, og pynt med pisket krem og strøssel om ønskelig.