Daube i øl

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Daube i øl
Daube i øl er en typisk høstrett med deilig mørt kjøtt i en velsmakende saus. Når du først har satt retten i ovnen, passer den seg selv, og du kan nyte den nydelige duften som sprer seg i huset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 250 g sideflesk
  • 1 flaske aromatisk, mørk øl
  • 1 purreløk
  • 2 gulrøtter
  • 2 store løk
  • 3 ss soyasaus
  • ½ ss hel sort pepper
  • 3 enebær
  • ½ rød chili
  • 2 laurbærblader
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stor ss grovt salt
  • 2–3 ss olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær grønnsakene i store, grove biter.
  • 2
    Skjær flesket i små terninger.
  • 3
    Skjær kjøttet i passe store stykker.
  • 4
    Legg alle ingrediensene i det ovale fatet med lokk.
  • 5
    Brun i ovnen på 200 grader til kjøttet og grønnsakene har fått farge. Vend ingrediensene innimellom. Dette tar omtrent en halv time.
  • 6
    Hell på vann til kjøttet og grønnsakene er halvveis dekket.
  • 7
    Sett lokket på det ovale fatet og reduser temperaturen til 150 grader. Fortsett stekingen i ca 3 timer til. Rør i blandingen 3–4 ganger under steking, så alt kjøttet blir mørt.
  • 8
    Hell væsken over i en gryte og kok den inn til den tykner.
  • 9
    Hell den tyknede sausen over retten og server med potetmos.