![Dampet brokkolisalat](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw41c9b965/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_CI_r0000000001833_ENG.jpg)
Denne friske, sunne og deilige salaten er et godt valg for en næringsrik lunsj eller som tilbehør til en grillrett.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 brokkolihoder, kuttet i buketter
- 4 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
- Ferdig chiliolje, til å dryppe over salaten
- 1⁄4 rødkål, i strimler
- 1-2 ferske chili, hakket (valgfritt)
- Sprø løk eller saltede peanøtter, til å strø over
- Friske sitronbåter til å presse over
-
SLIK GJØR DU
-
1Damp brokkolibuketter i en dampinnsats (24 cm) i 3-5 minutter til brokkolien har en frisk grønn farge og fortsatt har litt bite. Legg brokkolien i isvann for å stoppe kokeprosessen og holde den sprø. Tøm og rist av overflødig vann.
-
2Stek hvitløksfeddene i chiliolje til de er sprø, bland med strimlet kål, dampet brokkoli og smak til. Dryss over fersk chili, sprø løk eller peanøtter, og server med rikelig med fersk sitronsaft.