Dampede grønnsaker med ristet sesamdressing

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Dampede grønnsaker med ristet sesamdressing
Denne japanskinspirerte retten er et lekkert tilbehør til enhver middag, da den passer godt til alle typer kjøtt eller som et spennende innslag til et vegetarisk måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g tahini
  • ½ ss hvite sesamfrø
  • 5 ss soyamelk, usøtet
  • ½ ss sesamolje
  • 1 ½ ss eddik
  • ½ ss sukker
  • ½ ss soya
  • ¼ ts dashi-pulver (japansk fiskebuljong) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 1 knivsodd salt
  • 150 g haricots verts, trimmede
  • 150 g aspargesbrokkoli (ev. vanlig brokkoli i små buketter)
  • 150 g grønnkål, uten stilk
  • 150 g sukkererter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha tahini og sesamfrø i en stekepanne, og varm opp ved middels varme. Stek i omkring 10 minutter under konstant omrøring til fargen er blitt mørkere og det dufter kraftig.
  • 2
    Ha tahini og sesamfrø i en skål og tilsett soyamelk, sesamolje, eddik, sukker, soya, dashi-pulver og salt.
  • 3
    Rør rundt til sukkeret er oppløst, og sett dressingen i kjøleskapet med lokk på. Den kan holde seg opptil en uke.
  • 4
    Fyll halve gryten med vann og kok opp. Skru ned til middels varme. Ha grønnsakene i dampinnsatsen med sukkerertene øverst, og damp dem i omkring 4 minutter eller til alle grønnsakene er møre.
  • 5
    Vend dem i sesamdressingen og server.
  • 6
    Tips
  • 7
    Denne retten kan også serveres kald.