Chirashi sushi

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Chirashi sushi
Chirashi er en fargerik, japansk matrett som består av sushi ris, fisk og ulike grønnsaker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1-2 cm med fersk ingefær, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 vårløk, skjært i tynne ringer
  • 1 ss soyasaus
  • 4 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts honning
  • ½ ts chiliflak (bruk mer om ønskelig)
  • 150 g laks, skjært i skiver
  • 160 g sushi-ris, fersk
  • 2 ts sukker
  • Salt
  • 100 ml rødbetsaft
  • 1-2 ss med rødvinseddik
  • ½ bunt med reddik, skjært opp
  • 1-2 teskjeer tørket wakame eller arame alger
  • 1 liten snackagurk
  • 1 gulrot, skjært i tynne striper
  • 2 egg
  • 1 ts lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • ½ avokado
  • 1 ts sesamfrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland sammen ingefær, hvitløk, vårløk med soyasaus, 1 ss riseddik, sesamolje, honning og chiliflak til en marinade.
  • 2
    Legg laksen i marinaden og la denne stå i kjøleskapet i 20-30 minutter.
  • 3
    Kok sushi-risen i henhold til instruksjonene slik at risen svulmer opp.
  • 4
    Rør sammen resten av riseddiken med sukker og 1 ts salt. Hell eddikblandingen over den ferdigkokte risen og hell over i en flat bolle. La den avkjøles og rør om innimellom.
  • 5
    Bland rødbetsaften med rødvinseddiken. Legg i reddik og strø litt salt over.
  • 6
    Tilbered algene i henhold til instruksjonene på pakken slik at dette svulmer opp.
  • 7
    Rist sesamfrøene i en stekepanne uten fett og legg til side.
  • 8
    Skjær opp den ene halvdelen av avokadoen.
  • 9
    Skrell agurken og skjær den opp i tykke stykker.
  • 10
    Bland sammen eggene med soyasausen i en liten skål og rør inn opphakkede alger.
  • 11
    Varm opp sesamoljen i en liten stekepanne. Hell eggeblandingen i pannen, dekk til, og stek på middels varme i 3-4 minutter. Inntil eggene er gjennomstekt. Ta ut omeletten, rull den sammen og skjær i strimler.
  • 12
    La alle ingrediensene avkjøles til romtemperatur.
  • 13
    Når du skal servere maten deler du risen i to skåler, og legger så laks, avokado og omelettstrimler og de opphakkede grønnsakene ii skålene. Til slutt strør du sesamfrøene over og serverer.
  • 14
    Tips:
  • 15
    Jo lengre fisken ligger i marinaden, jo sterkere blir smaken