Chili con carne

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Chili con carne
Chili con carne er en velsmakende, krydret rett som opprinnelig stammer fra USA. Denne oppdaterte oppskriften er lett å tilberede, og gir samtidig masse smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av oksekjøtt
  • 3 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss. olivenolje
  • 2 ts. chiliflak
  • 1 ts. spisskummen
  • 1 ts. fennikelfrø
  • 1 kanelstang
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss. hakkede semi-tørkede tomater i olje
  • 1 boks røde bønner
  • 1 boks sorte bønner
  • 200 g snittet savoykål
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en stor gryte. Surr løk og hvitløk til de blir myke. Tilsett chiliflak, spisskummen, fennikelfrø og en hel kanelstang.
  • 2
    Brun kjøttet litt etter litt. Når alt kjøttet er stekt, tilsettes flådde tomater og hakkede semi-tørkede tomater. Legg lokk på gryten og la retten koke opp.  Skru deretter ned til svak varme og la retten surre i 1 time.
  • 3
    Hell væten fra bønnene på boks og skyll dem under kaldt vann. Ha bønnene i retten og la dem surre med de siste 10 minuttene. Rett før servering legges den snittede savoykålen i.