Cannelé med mandelmelk og rosa sjokolade

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Cannelé med mandelmelk og rosa sjokolade
Den perfekte valentinsdag-middagen! Denne søte tonkabønnecanneléen som er blandet med rosa-hvit sjokolade, serveres best med ferske bringebær eller jordbær og favorittflasken med bobler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CANNELÉEN
  • 500 ml mandelmelk
  • Vaniljestangfrø eller ½ en revet tonkabønne
  • 160 g hvetemel
  • 250 g hvitt sukker
  • 3 eggeplommer
TIL TOPPINGEN
  • 100 g hvit sjokolade
  • 5–7 dråper rød konditorfarge
  • Bringebær eller jordbær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok opp melken og revede tonkabønner. Dekk til og avkjøl.
  • 2
    Bland mel og sukker i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
  • 3
    Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 60 minutter før baking. Smør koppene i Le Creusets cannelébrett og hell blandingen i koppene.
  • 4
    Sett ovnen på forvarme på 220 °C.
  • 5
    Stek i 10 minutter på 220 °C og stek deretter i 60 minutter på 180 °C. Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis de fortsatt er lyse, stek i ytterligere 5 minutter.
  • 6
    La canneléene avkjøle seg i formen før du snur dem.
  • 7
    Smelt den hvite sjokoladen i en bain-marie og fargelegg den med noen dråper rød konditorfarge.
  • 8
    Hell sjokoladen over canneléene og la den stå i kjøleskapet til den stivner eller dryss over den før servering.
  • 9
    Pynt med f.eks. jordbær eller bringebær.
  • 10
    Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages. Hvis røren skiller seg over natten, rør den forsiktig sammen igjen med en slikkepott.