Buddha bowl med gurkemeie-/appelsindressing

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Buddha bowl med gurkemeie-/appelsindressing
Kanskje du ikke er kjent med ordet «buddha bowl», men i all sin enkelhet er det en skål spekket med lekre grønnsaker. De kan både være rå, dampede og stekte. Retten er enkel å tilberede, og du kan variere den på mange forskjellige måter. Vår versjon er bl.a. med speltkjerner som gir en god metthet, og bakte gulrøtter som gir en god sødme. I tillegg har vi også tilføyd en krydret hummus som gir retten et spennende og kremet element. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 dl speltkjerner, kokte
  • 50 g sjampinjong, skåret i fire og stekt i balsamicoeddik
  • 2 dl rødkål, finsnittet
  • 1 dl fennikel, finsnittet
  • 1 dl spinat
  • 2 ss granateplekjerner
  • 4 soltørkede tomater, i terninger
Ovnsbakte gulrøtter:
  • 2 gulrøtter, i diagonale skiver
  • 1 ts olje
  • 1 ts rosmarin, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts salvie, tørket
  • 1 ts salt
Hummus:
  • 1 boks kikerter, drenert og skylt
  • ½ squash, skrellet og i terninger
  • 8 soltørkede tomater, i terninger
  • 1 sitron, saften av denne
  • 2 ss tahini
  • 1 ts støtt spisskummen
  • 1 ts søt paprika
  • ¼ ts røkt paprika
  • salt og pepper
Gurkemeie-/appelsindressing:
  • 1 appelsin, saften av denne
  • 1 ss tahini
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts støtt gurkemeie
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts agavesirup
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C
  • 2
    Ha de utskårne gulrøttene på en bakeplate med bakepapir
  • 3
    Vend dem med olje, krydder og salt
  • 4
    Stek dem i 25 minutter
  • 5
    Ha alle ingrediensene til hummusen i en foodprosessor
  • 6
    Blend det til en jevn og ensartet konsistens
  • 7
    Smak til med salt og pepper
  • 8
    Kok speltkjernene som forklart på pakken
  • 9
    Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen
  • 10
    Anrett alle de rå og tilberedte grønnsakene, de kokte speltkjernene og granateplekjernene i en skål
  • 11
    Plasser hummusen i midten og server dressingen til