Bønner i tomatsaus (gigantes plaki)

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Bønner i tomatsaus (gigantes plaki)
Den greske retten gigantes plaki består av store, bakte bønner i en krydret tomatsaus. Det er en opplagt tapasrett, da den enkelt kan deles mellom gjester, som dypper stykker av brød i en krydret saus.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1½ ss tørket oregano
  • 1½ ss røkt paprika
  • 1 ts støtt kanel
  • 1½ ss tomatpuré eller finhakkede soltørkede tomater
  • 1 boks skinnfrie tomater
  • 2 bokser limabønner, drenert og skylt
  • 1 liten bunt persille, finhakket
  • 25 g fetaost
  • Salt og pepper
Til servering:
  • Brød
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 ˚C
  • 2
    Varm opp litt olje i en stekepanne og stek løken til det er mykt
  • 3
    Tilsett hvitløk og litt salt og stek kort. Tilsett deretter oregano, paprika og kanel. Stek krydderet i et par minutter
  • 4
    Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter. Tilsett skinnfrie tomater
  • 5
    Tilsett bønner og deretter halvparten av persillen
  • 6
    Ha bønneblandingen i to tapastallerkener og dryss på fetaost. Stek i ovnen i 15 minutter
  • 7
    Dryss persille over de ferdige bønnene og server med brød