Biffgryte med brunet smør og miso, tilsatt ingefær og ovnsbakt gresskar

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer. Over 2 timer.
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Biffgryte med brunet smør og miso, tilsatt ingefær og ovnsbakt gresskar
Mør okselegg tilsatt miso og servert med ovnsbakt gresskar.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 ss saltet smør
  • 1 ss (15 ml) olivenolje
  • 1,5 kg okselegg
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 gule løk, finskåret i terninger
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 4 cm ingefærrot, revet
  • 3 stangsellerier, skåret i terninger
  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
  • 1/2 ts røde chilliflak
  • 3 ss (45 ml) tomatpuré
  • 2 ss (30 ml) misopuré
  • 2 stjerneanis
  • 425 ml oksekraft
  • 400 g kokosmelk
TIL DET OVNSBAKTE GRESSKARET
  • 500 g gresskar
  • 2 ss (30 ml) olivenolje
  • 1 ss (5 ml) koriander
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
  • 2
    Smelt smøret i en liten kasserolle over middels varme. Hold pannen i bevegelse for å unngå at smøret blir brent. Så snart det dufter av nøtter, og det er pent gylnet, trekker du det av varmen og setter det til side.
  • 3
    Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en Le Creuset Signature Cassadou. Bruk salt og pepper til å krydre kjøttet. Brun kjøttet i porsjoner, før du fjernet det og setter det til side.
  • 4
    Legg løken i pannen og la den surre i oljen til den er mørnet, i omtrent 6–8 minutter. Rør inn hvitløken og ingefæren og kok videre i enda ett minutt. Tilsett selleri og gulrøtter og sauter i 3–4 minutter.
  • 5
    Legg i resten av ingrediensene, inkludert brunet smør. Ta kjøttet tilbake i gryten. Legg over lokket og la det stå i ovnen i 2,5 til 3 timer til kjøttet faller av fra benet og sausen er tyknet.
  • 6
    Plasser gresskaret på et stekebrett. Drypp over olivenolje og smak til med koriander, salt og svart pepper. La det ovnsbake sammen med oksekjøttet i de siste 50 minuttene av steketiden. Ha gresskaret i gryten rett før servering.