Bær med smuldredeig

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bær med smuldredeig
Hvis du har bær i hagen eller fryseren, kan du bruke dem i en helgedessert som kan porsjonsanrettes og serveres i minigryter. Prøv med epler, rabarbra eller lignende, avhengig av sesongen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g kaldt smør i terninger, samt litt til formene
  • 50 g hvetemel
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 25 g havregryn
  • 50 g muscovadosukker
  • 1 knivsodd salt
  • 500 g blandede friske bær, f.eks. bjørnebær og tranebær
  • 4 ss rørsukker
  • 1 ts kanel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 175 °C.
  • 2
    Smuldre smøret sammen med melet i en bolle til det får en smulete konsistens.
  • 3
    Tilsett hakkede mandler, havregryn, muscovadosukker og salt, og bland det til en løs smuldredeig.
  • 4
    Rør bærene sammen med sukker og kanel.
  • 5
    Fordel dem i seks smurte minigryter (0,25 l/10 cm), og fordel smuldredeigen over bærene. Sett minigrytene i ovnen (uten lokk) og stek i ca. 20–25 minutter til smuldredeigen er gyllen og sprø, og bærene bobler.
  • 6
    Tips:
  • 7
    Prøv med epler, rabarbra eller lignende, avhengig av sesongen.