Aubergine med hvitløk- og spisskummen-vinaigrette, tilsatt fetaost og urter

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Aubergine med hvitløk- og spisskummen-vinaigrette, tilsatt fetaost og urter
En enkel auberginrett, full av smak. Den toppes med en vinaigrette som smaker friskt, og nytes gjerne alene som en hovedrett eller som en velkommen siderett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2–3 middels store auberginer, tykkskåret
  • 3 ss (45 ml) olivenolje
  • Havsalt og nymalt svart pepper, til krydring
  • 3 hvitløksfedd, ikke skrelte og hele
  • 1 ss (15 ml) malt og ristet spisskummen
  • 2 ss (30 ml) olivenolje
  • Saften og det ytre laget av skallet til 1 sitron
  • 100 g myk fetaost, smuldret
  • 80 g hurtigsyltet rødløk, til servering
  • Flat persille og mynte, hakket til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme på 200 °C.
  • 2
    I en skål snur og vender du auberginskivene i olivenolje og salt og pepper fra side til side og fremover og bakover til de er dekket med et jevnt belegg. Plasser auberginskivene i ett lag med de hele hvitløksfeddene på et Le Creuset 32 cm Classic Rectangular-fat.
  • 3
    Sett i ovnen i 15 minutter, ta ut fatet, vend om på auberginskivene og sett inn igjen til ovnsbaking i 10–15 minutter. Ta ut av ovnen. Hvis auberginene er møre og gylne på begge sider, er de ferdige. Fjern den myke, ovnsbakte hvitløken fra fatet og legg i en bolle, fjern skallet og mos med en gaffel og smak til med spisskummen, olivenoljen du har igjen, krydder og saften og det ytre skallet fra sitronen.
  • 4
    Drypp over auberginene som toppes med smuldret fetaost, syltet rødløk og friske hakkede urter til servering.
  • 5
    For å tilberede hurtigsyltet rødløk, masserer du bare skivene med rødløk i en bolle i 10 sekunder (med hendene) sammen med saften fra en halv sitron og en sjenerøs klype salt.
  • 6
    Kokkens tips: Hell en skvett vann og 30 g urteblanding i en blender sammen med vinaigrette tilsatt spisskummen for å få en grønn dressing som smaker friskt.