Arme riddere med krydret eple, rosiner og valnøttopping

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Arme riddere med krydret eple, rosiner og valnøttopping
Disse sesongkrydrede arme ridderne (French toast) med epletopping passer perfekt til en hyggelig brunsj med venner og familie. Lag epletoppingen i forveien og hold de arme ridderne varme i ovnen på lav varme – så er det ingen sak å lage mat til en kjempeflokk. Denne oppskriften er en klassiker, og en god måte å få brukt brødrestene sine på.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 stort spiseeple, i terninger
  • 50 g rosiner, gjerne sultana
  • 1 ts brun farin
  • 1 ts Mixed Spice (engelsk blandingskrydder)
  • 2 store egg
  • 100 ml søtmelk
  • 50 ml kremfløte
  • 1 ts vaniljeessens
  • 4 tykke skiver tørt brød
  • 40 g valnøtter, ristet og grovhakket
  • Smør og smaksnøytral olje til steking
  • Melis til serveringen
Mixed Spice krydderblanding:
  • 1 ss malt allehånde
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ss malt muskatnøtt
  • 2 ts malt muskatblomme
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt ingefær
Bland alle krydderne sammen og oppbevar det i en godt lukket beholder unna lys.
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Lag krydderblandingen først.
  • 2
    Lag deretter epletoppingen. Bland eplebiter, rosiner, brun farin og Mixed Spice med en spiseskje vann i en liten gryte.
  • 3
    Lekk lokk på og kok på svak varme i 5 minutter til eplebitene er blitt myke og karamellisert. Hvis blandingen blir for klissete, kan du tilsette litt mer vann.
  • 4
    Ta gryten av varmen og dekk til før servering.
  • 5
    Pisk egg, melk, fløte og vanilje forsiktig sammen i et lavt fat som er stort nok til brødskivene dine.
  • 6
    Legg i brødskivene og la dem bløte opp i 2 minutter. Snu og la dem bløtes i 2 minutter til.
  • 7
    Varm opp støpejernsstekepannen til lav-middels varme uten olje i et par minutter så den blir varm.
  • 8
    Ha smør og olje på pannen når den er varm og fordel fettstoffet så hele overflaten er dekket.
  • 9
    Legg et oppbløtt stykke brød på pannen og stek i 3 minutter til det er gyllent. Når brødet er klar til å snus, vil det lett slippe taket fra pannen. Snu og stek i 3 minutter til.
  • 10
    Plasser brødet på en rist eller en langpanne med bakepapir og hold det varmt i ovnen mens du steker resten av brødene. Tilsett mer smør og olje etter behov.
  • 11
    Ved servering toppes hver skive med en skjefull krydret eple.
  • 12
    Grovhakk de ristede valnøttene og dryss dem over. Dryss til slutt med litt melis.
  • 13
    Kokkens notater:
  • 14
    Ønsker du å unngå raffinert sukker? Erstatt brun farin med enten litt lønnesirup eller honning.
  • 15
    Bruk både smør og olje til stekingen, da oljen forhindrer smøret i å bli svidd.