
Fyldige og saftige kjeks med mørk kakao og gresk yoghurt. En skummel godbit til Halloween som barna vil elske å dekorere med glasur og strøssel.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 225 g usaltet smør
- 55 g mørkt kakaopulver
- 240 ml veldig varmt vann
- 1 ts salt
- 250 g hvetemel
- 350 g sukker
- 1½ ts natron
- 2 store egg
- 120 g naturell, fettfri gresk yoghurt
- 2 ts vanilje-ekstrakt
- Rapsolje (for smøring)
- 250 g melis
- 2 ss melk eller vann
- Fruktfarge (valgfritt)
- Farget sukker eller strøssel (valgfritt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Smelt smøret i en liten kjele over lav varme. Tilsett kakaopulver, varmt vann og salt. Rør til kakaopulveret er helt oppløst, ta deretter blandingen av varmen og sett den til side.
-
3Bland mel, sukker og natron i en stor bolle. Tilsett omtrent halvparten av kakao- og smørblandingen og bland til ingrediensene er godt blandet. Pisk eggene inn i røren, ett om gangen. Tilsett deretter gresk yoghurt og vanilje-ekstrakt, og bland til deigen er jevn.
-
4Smør en ildfast form med rapsolje. Hell røren i en Le Creuset Halloween-bakeform med plass til 12 kaker til formene er to tredjedeler fulle. Sett den Halloween ildfaste formen i den forvarmede ovnen og bak i 20–25 minutter, eller til pinnen du stikker i midten kommer ut ren.
-
5Ta den ildfaste formen ut av ovnen og la den avkjøles i ca. 10 minutter før du vender den over på en rist og avkjøler helt.
-
6Mens kakene avkjøles, lager du glasuren. Sikt melis i en middels stor bolle. Tilsett melk eller vann og rør til blandingen er jevn. Tilsett en teskje vann eller melk for å tynne ut glasuren til ønsket konsistens. Hvis den er for tynn, tilsett mer melis. Valgfritt: Fordel glasuren i tre små skåler og farge dem i ulike farger med 1–2 dråper konditorfarge.
-
7Dypp kakene i glasuren, eller drypp den over de avkjølte kakene. Før glasuren stivner, pynter du kakene med farget sukker eller strøssel.