Midnatt sjokolademuffins

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
+10 +10
Midnatt sjokolademuffins
Fyldige og saftige kjeks med mørk kakao og gresk yoghurt. En skummel godbit til Halloween som barna vil elske å dekorere med glasur og strøssel.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 225 g usaltet smør
  • 55 g mørkt kakaopulver
  • 240 ml veldig varmt vann
  • 1 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 350 g sukker
  • 1½ ts natron
  • 2 store egg
  • 120 g naturell, fettfri gresk yoghurt
  • 2 ts vanilje-ekstrakt
  • Rapsolje (for smøring)
  • 250 g melis
  • 2 ss melk eller vann
  • Fruktfarge (valgfritt)
  • Farget sukker eller strøssel (valgfritt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Smelt smøret i en liten kjele over lav varme. Tilsett kakaopulver, varmt vann og salt. Rør til kakaopulveret er helt oppløst, ta deretter blandingen av varmen og sett den til side.
  • 3
    Bland mel, sukker og natron i en stor bolle. Tilsett omtrent halvparten av kakao- og smørblandingen og bland til ingrediensene er godt blandet. Pisk eggene inn i røren, ett om gangen. Tilsett deretter gresk yoghurt og vanilje-ekstrakt, og bland til deigen er jevn.
  • 4
    Smør en ildfast form med rapsolje. Hell røren i en Le Creuset Halloween-bakeform med plass til 12 kaker til formene er to tredjedeler fulle. Sett den Halloween ildfaste formen i den forvarmede ovnen og bak i 20–25 minutter, eller til pinnen du stikker i midten kommer ut ren.
  • 5
    Ta den ildfaste formen ut av ovnen og la den avkjøles i ca. 10 minutter før du vender den over på en rist og avkjøler helt.
  • 6
    Mens kakene avkjøles, lager du glasuren. Sikt melis i en middels stor bolle. Tilsett melk eller vann og rør til blandingen er jevn. Tilsett en teskje vann eller melk for å tynne ut glasuren til ønsket konsistens. Hvis den er for tynn, tilsett mer melis. Valgfritt: Fordel glasuren i tre små skåler og farge dem i ulike farger med 1–2 dråper konditorfarge.
  • 7
    Dypp kakene i glasuren, eller drypp den over de avkjølte kakene. Før glasuren stivner, pynter du kakene med farget sukker eller strøssel.