
Skjem bort smaksløkene dine med denne lekre og glutenfrie gnocchi-retten! De myke gnocchiene er laget med poteter og sorghum, vendt i salviesmør og servert med en kremet saus av bakte cherrytomater og smuldret fetaost. En enkel og smakfull rett som passer perfekt for en koselig kveld.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Gnocchi:
- 400 g kokte og potetmos (uten skall)
- 50 g sorghum
- 100–150 g rismel
- 15 g parmesanost, finrevet
- 1 egg
- 1 ts flaksalt
- 1 klype svart pepper
- 15 g smør
- 5–6 salvieblader
Ovnsbakte cherrytomater og fetaost:
- 550 g cherrytomater, delt i to
- 200 g fetaost (av god kvalitet)
- litt salt
- svart pepper
- 1 liten kvist salvie, fersk
- 1 hvitløkshode, lite (eller 4 fedd hvitløk)
- olivenolje
- 2 ss mascarpone
-
SLIK GJØR DU
-
1Gnocchi: Rør potetmosen sammen med melet. Sett ca. 50 g rismel til siden. Tilsett ost, egg, salt og pepper, og elt blandingen til en deig. Hvis deigen har blitt for myk og klissete, kan du tilsette resten av rismelet. Deigen skal fortsatt være myk slik at du kan forme gnocchien, men den skal ikke klistre seg til hendene.
-
2Dryss rismel på bordet, legg på deigen og rull den til en tykk pølse. Del deigen i fire like store biter. Dette gjør det enklere å forme gnocchien.
-
3Rull 1/4 av deigen til en lang pølse på ca. 2–3 cm i tykkelse. Du må gjerne dele pølsen på midten igjen for å gjøre det lettere å rulle den jevnt.
-
4Skjær biter på ca. 2 cm, og legg dem på en tallerken drysset med litt rismel. Gjenta prosessen med den resterende deigen.
-
5Kok gnocchien litt om gangen i lett saltet vann (ca. 4 minutter fra de kommer opp til overflaten). Hell av vannet, og legg gnocchiene på en tallerken.
-
6Smelt smøret i en støpejernspanne på 20 cm. Tilsett salviebladene når smøret bruser. La det fordampe helt til det lukter godt av salvie.
-
7Hell deretter all gnocchien i pannen. Vend det forsiktig inn i smøret. Hell de moste tomatene i pannen, og vend dem forsiktig.
-
8Server gnocchi med fetaost på toppen, ekstra parmesanost og friske salvieblader (bruk gjerne de helt små bladene, som er myke og behagelige å spise rå).
-
9Ovnsbakte cherrytomater og fetaost: Hell olivenolje i en ildfast form (Heritage), tilsett tomatene og dryss over salt.
-
10Lag et mellomrom midt i formen og legg fetablokken i den. Dryss sort pepper over det hele, og dryss salviebladene rundt. Legg hvitløken mellom tomatene.
-
11Sett formen i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Ta formen ut av ovnen, legg fetablokken over på en tallerken og sett den til side.
-
12Mos tomatene med en gaffel og press hvitløken ut av skallet. Tilsett mascarpone og bland alt godt sammen. Smuldre fetaen slik at den er fint fordelt og hell det i en minigryte. Sett det til side til servering.