Glutenfri gnocchi med bakte tomater og fetaost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri gnocchi med bakte tomater og fetaost
Skjem bort smaksløkene dine med denne lekre og glutenfrie gnocchi-retten! De myke gnocchiene er laget med poteter og sorghum, vendt i salviesmør og servert med en kremet saus av bakte cherrytomater og smuldret fetaost. En enkel og smakfull rett som passer perfekt for en koselig kveld.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Gnocchi:
  • 400 g kokte og potetmos (uten skall)
  • 50 g sorghum
  • 100–150 g rismel
  • 15 g parmesanost, finrevet
  • 1 egg
  • 1 ts flaksalt
  • 1 klype svart pepper
  • 15 g smør
  • 5–6 salvieblader
Ovnsbakte cherrytomater og fetaost:
  • 550 g cherrytomater, delt i to
  • 200 g fetaost (av god kvalitet)
  • litt salt
  • svart pepper
  • 1 liten kvist salvie, fersk
  • 1 hvitløkshode, lite (eller 4 fedd hvitløk)
  • olivenolje
  • 2 ss mascarpone
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Gnocchi: Rør potetmosen sammen med melet. Sett ca. 50 g rismel til siden. Tilsett ost, egg, salt og pepper, og elt blandingen til en deig. Hvis deigen har blitt for myk og klissete, kan du tilsette resten av rismelet. Deigen skal fortsatt være myk slik at du kan forme gnocchien, men den skal ikke klistre seg til hendene.
  • 2
    Dryss rismel på bordet, legg på deigen og rull den til en tykk pølse. Del deigen i fire like store biter. Dette gjør det enklere å forme gnocchien.
  • 3
    Rull 1/4 av deigen til en lang pølse på ca. 2–3 cm i tykkelse. Du må gjerne dele pølsen på midten igjen for å gjøre det lettere å rulle den jevnt.
  • 4
    Skjær biter på ca. 2 cm, og legg dem på en tallerken drysset med litt rismel. Gjenta prosessen med den resterende deigen.
  • 5
    Kok gnocchien litt om gangen i lett saltet vann (ca. 4 minutter fra de kommer opp til overflaten). Hell av vannet, og legg gnocchiene på en tallerken.
  • 6
    Smelt smøret i en støpejernspanne på 20 cm. Tilsett salviebladene når smøret bruser. La det fordampe helt til det lukter godt av salvie.
  • 7
    Hell deretter all gnocchien i pannen. Vend det forsiktig inn i smøret. Hell de moste tomatene i pannen, og vend dem forsiktig.
  • 8
    Server gnocchi med fetaost på toppen, ekstra parmesanost og friske salvieblader (bruk gjerne de helt små bladene, som er myke og behagelige å spise rå).
  • 9
    Ovnsbakte cherrytomater og fetaost: Hell olivenolje i en ildfast form (Heritage), tilsett tomatene og dryss over salt.
  • 10
    Lag et mellomrom midt i formen og legg fetablokken i den. Dryss sort pepper over det hele, og dryss salviebladene rundt. Legg hvitløken mellom tomatene.
  • 11
    Sett formen i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Ta formen ut av ovnen, legg fetablokken over på en tallerken og sett den til side.
  • 12
    Mos tomatene med en gaffel og press hvitløken ut av skallet. Tilsett mascarpone og bland alt godt sammen. Smuldre fetaen slik at den er fint fordelt og hell det i en minigryte. Sett det til side til servering.