Lær om de beste materialene for matlaging

Hva er det beste materialet for kjøkkenutstyr?

Når du blar gjennom hele produktutvalget vårt, lurer du kanskje på: Hvilket materiale er virkelig det beste når det kommer til kjøkkenutstyr?


Vi tilbyr flere typer kjøkkenutstyr som emaljert støpejern, non-stick, rustfritt stål, stentøy, non-stick-bakeutstyr i metall – hver med sine unike fordeler – for ikke å glemme våre essensielle silikontilbehør.


I stedet for å lete etter det beste materialet, handler det om å finne de beste kjøkkenpannene eller grytene som passer din personlige matlagingsstil.


La vår omfattende veiledning hjelpe deg med å ta en informert beslutning og gi matlagingsopplevelsen et løft.

Image without a name

En oversikt over våre kjøkkenutstyrsmaterialer

 

Fordeler med å bruke støpejern

Image without a name

Vårt kjøkkenutstyr i emaljert støpejern er laget i Frankrike siden 1925, og tilbyr nye og erfarne hjemmekokker flere fordeler på kjøkkenet. Den finnes i en rekke farger som passer til alle kjøkkeninnredninger. 

  • Hovedfordel: Utmerket varmegjenvinning og spredning
  • Best for: Alt-i-ett-gryter eller retter som skal småkoke, steking, bresering eller baking (lys emalje), steking og bruning (svart emalje)
  • Varmekilder: Alle koketopper og kan brukes i ovn opptil 260 °C (for produkter stålknotter)
  • Bruk av oljer/fett: Ja
  • Garanti: Livstid 
 

Fordeler ved bruk av rustfritt stål

Image without a name

3-lags rustfritt stål varmes opp veldig raskt og jevnt og er perfekt for daglig matlaging, fra steking til forvelling eller fritering. Den finnes i ubelagte og non-stick-former, noe som gjør dem enda mer allsidige og essensielle.

  • Hovedfordel: Rask oppvarming, reagerer raskt på temperaturjusteringer
  • Best for: Bruning, steking, ovnssteking, reduksjon av sauser
  • Varmekilder: Alle koketopper og kan brukes i ovn opptil 260 °C
  • Bruk av oljer/fett: Ja for ubelagte panner, lite eller ingen fett/olje for belagte panner
  • Rengjøring: Kan vaskes i oppvaskmaskin
  • Garanti: Livstid 
 

Fordeler ved å bruke non-stick

Image without a name

Vårt kjøkkenutstyr i herdet non-stick er laget av aluminium og er et utmerket valg for nybegynnere og de som foretrekker fettfattig matlaging. Selv delikate ingredienser fester seg ikke, som gjør rengjøring lettvint.

  • Hovedfordel: Sunnere matlaging med suveren matfrigivelse 
  • Best for: Delikate matvarer som fisk-, egg- eller melretter
  • Varmekilder: Alle koketopper og kan brukes i ovn opptil 260 °C
  • Bruk av oljer/fett: Lite eller ingen fett/olje nødvendig
  • Rengjøring: Kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask anbefales
  • Garanti: Livstid 
 

Hva er kjøkkenutstyr i emaljert støpejern?

Alle våre støpejernsprodukter i serien er allerede fullstendig innkapslet i et emaljebelegg, slik at de ikke krever herding. Emaljerte støpejernsgryter , stekepanner og panner kan holde på varmen effektivt , noe som gjør det mulig å bruke lavere varmeinnstillinger ved matlaging på komfyrtopp og i stekeovn. Dette fører til at den fungerer godt for både høyere temperaturer og langtidssteking på lavere temperaturer. Denne typen kjøkkenutstyr trenger imidlertid tid til gradvis oppvarming for jevne og effektive tilberedningsresultater. En annen fordel med kjøkkenutstyr i emaljert støpejern er at de er ekstremt holdbare og motstandsdyktige mot flising, rust og sprekker når de blir ordentlig tatt vare på.


Du har kanskje lagt merke til at vårt kjøkkenutstyr leveres i to forskjellige typer emalje. De fleste er kjent med våre lyse, sandfargede innsider, som finnes i våre bestselgende gryter. Mens du ’lager mat, gir den lyse sandfargede emaljen enkel overvåking av tilberedningsprosessen og er spesielt godt egnet for fuktige tilberedningsmetoder. Den innvendige emaljen i black satin finnes på stekepanner og griller er spesielt designet for grilling, steking og andre metoder for tørrsteking, og resulterer i en fin, brun karamellisert skorpe på maten din. Med tiden vil emaljen også utvikle en gunstig patina (overflatefilm) som forbedrer matlagingsytelsen.

 

Hvordan brukes kjøkkenutstyr i emaljert støpejern?

Mens kjøkkenutstyr i emaljert støpejern er allsidig, er det visse matlagingsteknikker som er skreddersydd til dette materialet. Kjøkkenutstyr i emaljert støpejern utmerker seg ved småkoking, bresering og gryteretter. Disse matlagingsteknikkene er designet for langtidssteking av mat til den er helt mør, avhengig av jevn varmefordeling. Uansett hva du velger å lage mat i, har vi en støpejernsform og en størrelse som passer, sammen med eksperttips om hvordan du bruker og vedlikeholder kjøkkenutstyret ditt.

Hva er 3-lags-kjøkkenutstyr i rustfritt stål?

Rustfritt stål er én av de mest populære typer kjøkkenutstyr og passer til flere forskjellige matlagingsteknikker, inkludert steking, sautering, bruning, frityrsteking eller koking. Denne typen kjøkkenutstyr gir rask og jevn oppvarming, noe som gjør den ideell for å steke kjøtt, fjærkre eller fisk. Gryte- og pannesett i rustfritt stål inneholder vanligvis forskjellige størrelser av kasseroller, stekepanner, gryter og mer. Enten du trenger kjøkkenutstyr som gjør det enklere å røre en risotto, eller ønsker å tilberede en perfekt stekt biff, har denne serien det du trenger.

 

Hvordan brukes 3-lags-kjøkkenutstyr i rustfritt stål?

Kjøkkenutstyr i rustfritt stål er ekstremt allsidig og kan brukes på enhver koketopp, inkludert induksjon, elektrisk eller gass, og kan også brukes i ovnen på opptil 260 °C. Aluminiumskjernen reagerer på varme, utsetter ingrediensene for en jevn varmekilde og tilbereder maten jevnt. Du kan bruke den daglig uten frykt for brente flekker eller rust. Finn ut mer om hvordan du tar vare på og rengjør grytene dine i rustfritt stål.

Hva er Toughened Non-Stick-kjøkkenutstyr?

Denne typen kjøkkenutstyr er spesielt bra for nybegynnere som ønsker å eksperimentere og har en hard, oksidert aluminium med forsterket belegg som gjør at maten ikke setter seg fast. Den utmerker seg spesielt ved ingredienser som vanligvis fester seg til overflaten, inkludert egg, røre, og eller klebrige ingredienser som sauser eller karameller. Vi tilbyr et bredt utvalg av non-stick-gryter og -stekepanner, som gir deg det perfekte kjøkkenutstyret for alle favorittoppskriftene dine.

 

Hvordan brukes Thoughened Non-Stick-kjøkkenutstyr?

Toughened Non-Stick-kjøkkenutstyr passer til alle typer konvensjonelle ovner og komfyrtopper, vanligvis brukt på lave til middels varmeinnstillinger. ’Overflaten på denne typen kjøkkenutstyr er ideell for ingredienser som vanligvis fester seg og minimerer behovet for å bruke oljer, sprayer eller smør under matlaging. Til slutt er det allsidig og kan brukes til mange oppskrifter, inkludert steking, koking, bresering, gryteretter og mer. Finn ut mer om hvordan du bruker og hvordan du rengjør Toughened non-stick-kjøkkenutstyr.

Fortsett å lese for å finne ut mer om viktige produkter du bør ha på kjøkkenet, som gir deg allsidighet og forenkler din daglige matlagingsrutine.


I tillegg til de tre koketoppvennlige materialene nevnt ovenfor, er bakeutstyr i stentøy og metall gode valg for baking og for å lage appetittvekkende oppskrifter i ovn. For å komplettere disse alternativene har vi silikonslikkepotter og redskaper tilgjengelig i forskjellige farger og størrelser, noe som gir kjøkkenet ditt et ideelt, førsteklasses preg og enda mer funksjonalitet. De passer perfekt til Le Creuset-kolleksjonen din, samtidig som de tilfører en livlig farge.

 

Stentøy og non-Stick-bakeutstyr i metall

Å ha de riktige verktøyene på kjøkkenet kan gjøre en verden av forskjell for matlagingen din. Kjøkkentilbehøret vårt er laget med førsteklasses materialer, noe som sikrer holdbarheten i årene som kommer. Enten du ’ønsker å spare plass med en krukke til redskaper eller trenger et kjølestativ for bakevarene dine for hvile, har vår enorme katalog noe for deg. 


  • Stentøy: Våre fat , skåler, tallerkener, krus og mer i stentøy er laget i våre tidløse farger, og gir uovertruffen ytelse fra ovn til bord. De er trygge å bruke i mikrobølgeovn, kjøleskap og fryser, og kan brukes i ovn opptil 260 °C.


  • Non-stick-bakeutstyr i metall: Vårt slitesterke non-stick-bakeutstyr i metall er perfekte for å tilberede bakeriinspirerte produkter som kaker, muffins og mer, og er enkle å bruke (ingen fett kreves) og å rengjøre og gjør det enkelt å ta bakevarene ut uten at de fester seg.

Silikonslikkepotter og kjøkkenredskaper

Silikontilbehøret vårt gir fleksibilitet for alle favorittoppskriftene dine og er nøye utformet for å ikke ripe eller skade overflatene på kjøkkenutstyret ditt. Enten du er ute etter et silikonunderlag eller et sett med Craft-slikkepotter som er skånsomme mot kjøkkenutstyret ditt, så har vi det du trenger. Utforsk vårt fargerike utvalg:

Før du begynner på Le Creuset-kolleksjonen din, ta deg litt tid og spør deg selv hvordan du har tenkt å bruke kjøkkenutstyret ditt. Hver type kjøkkenutstyr leveres med sitt eget sett med fordeler og matlagingsteknikker som det er best egnet for. Til syvende og sist, med en kombinasjon av støpejern, rustfritt stål, non-stick, stentøy og non-stick-bakeutstyr i metall, kombinert med våre silikonslikkepotter og kjøkkenredskaper, er det beste valget for å utstyre kjøkkenet for ethvert scenario.


Vårt unike kjøkkenutstyr og kjøkkentilbehør er laget med førsteklasses materialer, og gir kjøkkenet ditt stil og funksjonalitet. I tillegg kan – de også overføres fra generasjon til generasjon og er en investering for livet.