Biff ragu med melboller, tilsatt cheddar og urter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Biff ragu med melboller, tilsatt cheddar og urter
Kosemat på sitt beste. Langsomt tilberedt biff ragu er perfekt til søndagslunsj med urtefylte melboller tilsatt cheddar som en hjertevarm rett full av smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL BIFF RAGU
  • 125 g bacon, i terninger
  • 1 kg biff ragu
  • Salt og svart pepper, nykvernet
  • 1 stor løk, skåret i små terninger
  • 4 stangselleri, finhakket
  • 3 store gulrøtter, skåret i små terninger
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 3 store poteter eller pastinakk, i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 300 ml rødvin
  • 1 liter oksekraft eller kyllingkraft
  • 2 ss worcestersaus
  • 1 laurbærblad
  • 3 kvister med timian
  • Valgfritt 1 ss stivelse
  • 125 g steinsopp (Boletus edulis), skåret i skiver
  • Hakket persille
TIL URTEFYLTE MELBOLLER MED CHEDDAR
  • 250 g mel
  • 1 ss bakepulver
  • 60 g klaret smør
  • 150 g raspet cheddar
  • 150 ml melk
  • 2 spiseskjeer hakkede urter som persille, gressløk og/eller timian
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Begynn med å skjære bacon i terninger før du setter det i en Le Creuset Signature buffetgryte på middels varme. Når alt er sprøtt, tar du baconet ut og setter til side, mens du bevarer oljen/fettet som er igjen til oksekjøttet.
  • 2
    Smak til oksekjøttet med salt og pepper på høy stekevarme i gryten med varmt baconfett i porsjoner. Når alt er kokt, fjerner du og setter til side i en bolle.
  • 3
    Stek løken, selleri og gulrøtter i terninger i samme panne, tilsett litt olje etter behov. Til slutt tilsetter du hvitløk og surrer til den er nesten gjennomsiktig.
  • 4
    Sett til laurbærblad og timian og rør inn i tomatpuréen.
  • 5
    Hell i rødvinen og worcestersaus og kok opp.
  • 6
    Flytt den stekte biff-raguen tilbake i ovnsformen og fyll opp med oksekraft.
  • 7
    Kok opp igjen og la det koke med lokk i 1 ½ time på lav varme, før du har i potetterninger og lar det småkoke i enda ½ time.
  • 8
    Ta ut laurbærblad og timiankvister. Hvis sausen du lager fremdeles er for tynn, rører du inn stivelsen med litt kaldt vann til du får en jevn blanding, blander det i sausen og lar det koke opp.
  • 9
    Pakk inn finhakket sopp og bacon i terninger.
  • 10
    Begynn med melbollene.
  • 11
    Til urtefylte melboller med cheddar: Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C vifte / gassmerke 4.
  • 12
    Til melbollene blander du mel med bakepulver og har i små terninger av klaret smør og blander dette med melet. Tilsett raspet cheddar, melk og kna alt til en deig.
  • 13
    Lag 6–8 melboller av deigen, spre dem i en sirkel med litt plass mellom på raguen. La melbollene ovnsbake i forhåndsvarmet ovn, uten lokk, i omtrent 30 til 40 minutter til de er lett brunet og ferdige helt gjennom.
  • 14
    Strø persille over lapskausen og server.