Fri frakt ved kjøp over kr. 850 Bytt i våre butikker 1-5 virkedager levering 30 dagers returrett
Fri frakt ved kjøp over kr. 850

Dele denne

En verden av smaker

Her hos Le Creuset kan vi nesten ikke få nok av farger – både på produktene våre og i maten. Krydder og friske urter setter ikke bare farge på maten, de kan også få fram unike karaktertrekk og få maten til å smake ekstra spennende.

Vi håper at vi kan inspirere deg til å eksperimentere med retter fra hele verden, gi dem en ny vri med lokale råvarer, og i det hele tatt sette farge på tilværelsen i kjøkkenet ditt. Skap for eksempel nordafrikansk stemning med en tagine i støpejern, få ekstra smak og aroma fra krydderne ved å støte dem i en morter og tilbered råvarene i en panne eller gryte som passer til ditt behov.

På denne siden finner du inspirasjon til, og oppskrifter på smakfulle retter fra hele verden. Med våre nye, spicy produkter får du mer ut av krydderne, mens du finner gleden over den gode smaken med oss. Vel bekomme!

Få det beste ut av krydderne – og produktene – dine

Varme utvikler aromaene i krydder, og det er derfor alltid en god idé å riste krydderne før du tilsetter andre ingredienser i pannen, gryten eller morteren. Krydder kan tørristes eller stekes i litt olje for å gi enda mer smak. Vi tilbyr et bredt utvalg av gryter og panner i forskjellige materialer, størrelser og farger, samt helt nye woker og taginer i støpejern:

Colour of Spices

Sautepanne i stål
Stålpannen med tre lag (stål, aluminium og stål) reagerer raskt og effektivt på temperaturforandringer. Stålpannen tåler forholdsvis høy varme. 2,9 L/24 cm med lokk.

Sautepanne med non-stick-belegg
Sautepannen i aluminium skiller seg ut fra både stål og støpejern med sitt PFOA- og PFOS-frie Non-Stick-belegg. Denne sautepannen egner seg til tilberedning helt uten, eller med små mengder stekefett. Pannen tåler ikke like høy varme som stål og støpejern. 4 L/26 cm.

Sautepanne i støpejern
Støpejern tåler høye temperaturer og er derfor perfekt til tilberedning av råvarer som skal ha en sprø og lekker stekeskorpe. 28 cm - Cerise, Matte Black, Creme, Volcanic og Black.

Lav sautergryte
Den lave sautergryten i støpejern er en mellomting mellom en vanlig støpejernsgryte og en sautepanne. Den lave gryten egner seg til alt fra langkokte retter til koking av ris, og den lave kanten gjør det enda enklere å servere maten rett fra gryten. 3,4 L/24 cm - Cerise, Matte Black og Black.

Støpejernsgryte
Den tradisjonelle støpejernsgryten kan brukes til stort sett all slags matlaging, fra gryteretter, supper og baking til koking av ris og pasta. En av de store fordelene ved støpejern er at materialet utnytter varmen optimalt, og fordeler den jevnt og effektiv i hele produktet, også opp langs sidene, noe som gir lang bedre matlagingsresultater. Samtidig kan du spare energi ved å slå av varmekilden og fullføre kokeprosessen på ettervarme. Støpejernsgrytene er tilgjengelige både i rund og oval utforming, fra 18 cm og helt opp til 40 cm. Gryten fås i Le Creusets 11 farger.

Tagine
Cerise-farget tagine med emaljert støpejernsbunn og kjegleformet lokk i glasert steintøy. Under det kjegleformede lokket sirkulerer damp og væske, slik at saften bevares og den ferdige retten fylles med smak. Taginens bunn kan brukes for seg selv og egner seg fint til både steking, som gryte og som ildfast fat i ovnen. De varmebestandige egenskapene i støpejernet holder på varmen, slik at bunnen også egner seg til servering. Den nye taginestørrelsen på 2,3 l / 27 cm er ideell til 4 personer.

Toughened Non-Stick wok
Toughened Non-Stick wok i aluminium og med to varmeavvisende håndtak. De skrå sidene fordeler varmen utover i hele pannen, og kun en minimal mengde med fettstoff er nødvendig under tilberedning. Det sterke Non-Stick-belegget på innsiden gjør det dessuten vanskelig å svi maten, og pannen blir også lett å gjøre ren. Woken tåler alle slags varmekilder - inkludert ovn opptil 260°C. Den er PFOA- og PFOS-fri slik som resten av Le Creusets Toughened Non-Stick-produkter. Størrelsen på 6 l / 32 cm er ideell for opptil 6 personer.

Se alle nyheter

Maten blir saftig og god med kun små mengder væske ved tilberedning i en tagine i støpejern. Taginens bunn kan brukes alene og egner seg fint til både steking, som gryte og som ildfast fat i ovnen.

Oppskrifter: Tilbered retter fra det internasjonale kjøkken hjemme hos deg selv

Prøv en nordafrikansk dukkah, en grønn thaikarry, en vegetariansk masala fra India eller en meksikansk Chicken Gumbo. Eller hva med en energivennlig krydret risrett, eller posjerte pærer til dessert? Få inspirasjon med Le Creuset-oppskrifter fra hele verden.

Toughened non-stick

Ekstra krydder i tilværelsen

Vi har valgt ut en rekke krydder og krydderurter som kan være med på å fremheve smaken i maten, sette farge på anretningen, skape større variasjon og dermed større glede og nytelse av maten. I tillegg til å gi større sanseopplevelser har mange krydder en rekke helsefremmende egenskaper.

Chili
Chili brukes både fersk, tørket og i pulverform. Den ferske chilien er best, da den er stappfull av C-vitaminer. Fersk chili setter smaksløkene på prøve og kan godt freses litt i en panne – det mildner styrken. Chilifrukten inneholder et aktivt stoff kalt capsaicin, og det er dette som gir chilien styrken. Jo høyere capsaicin-innhold, desto sterkere er chilien.

Ingefær
Ingefær kommer fra Sørøst-Asia og dyrkes spesielt mye i India og Kina. Ingefær brukes i matlaging over hele verden. I Vesten bruker vi ingefær mest i tørket form, i kaker og bakverk. Tørket ingefær kan ikke erstatte fersk ingefær, ettersom de to smakene er forholdsvis ulike. Tørket ingefær er skarpere enn fersk ingefær. Japanere er spesielt glad i fersk ingefær – mye fordi ingefær inneholder den femte grunnsmaken, nemlig umami som er en av grunnpilarene i japansk matlaging.

Gurkemeie
Gurkemeie er en fargerik knoll som gir retten en flott gul farge og som samtidig er et sunt innslag i matlagingen. Gurkemeie er i slekt med ingefær og brukes som betennelsesdempende legeurt i India. Dessuten er gurkemeie en av de viktigste ingrediensene i karri.

Hel kardemomme
Hel kardemomme har en fantastisk smak av eukalyptus og sitrus. I India brukes krydderet tradisjonelt i gryteretter, supper, ris og brød. Bruk av hel kardemomme gir bedre smak og flere sunnhetsfremmende effekter.

Hvis du har en morter, bør du bruke den! Nystøtt krydder gir nemlig mest smak. Det er både enkelt og raskt å støte sin egen krydderblanding.

Hele krydder som kardemommekapsler, pepperkorn, muskatnøtter og kanel bevarer smaken lenger enn malte krydder.