Fri frakt ved kjøp over kr. 850 Bytt i våre butikker 1-5 virkedager levering 30 dagers returrett
Fri frakt ved kjøp over kr. 850

Bake i støpejern

Verdens beste brød

De fleste kjenner til eltefritt grytebrød, og selv om det har eksistert i over ti år, omtales det med god grunn fremdeles som verdens beste brød. Grytebrød bakt i støpejernsgryte blir saftige og luftige, og får i tillegg en helt unik, sprø skorpe som er helt uimotståelig. Støpejernets spesielle evne til å oppnå og fordele høy varme jevnt er ikke bare perfekt for baking av mange forskjellige typer grytebrød, men også for kaker, boller og den klassiske franske desserten, Tarte Tatin.

Le Creusets støpejernsgryte og buffetgryte leveres med lokk med stålhåndtak, som tåler opptil 250℃C i ovnen. Eldre støpejernsgryter fra Le Creuset er utstyrt med et varmebestandig fenolhåndtak som bare tåler opptil 200 oC i ovnen, men håndtaket kan skiftes ut med et stålhåndtak når gryten skal brukes i ovnen. Stålhåndtaket kan kjøpes separat.

Støpejern

Støpejernsgryte

Ideen om å bake i en gryte stammer fra et bakeri i New York, der Jim Lahey introduserte det populære no-knead bread i 2006. Verdens beste brød kan varieres i det uendelige med forskjellige kjerner, meltyper og korn. Fordelen med å bake brød i en støpejernsgryte er delvis dampeffekten, og delvis materialets evne til å oppnå svært høye temperaturer. Dampen som oppstår i en støpejernsgryte når den brukes med lokk, forsinker skorpedannelsen, noe som sammen med den lange hevetiden utvikler heveprosessen, den luftige konsistensen og den karakteristiske kornsmaken. Samtidig fordeler støpejernet den høye varmen jevnt, noe som gir brødet en innbydende, sprø skorpe.

Grytebrødet er et eksempel på at brødbaking ikke behøver å være vanskelig og komplisert. Med en støpejernsgryte oppnår du fantastiske bakeresultater med minimal innsats.

Støbejern

Buffetgryte

Buffetgryten fra Le Creuset ble lansert på 80-tallet, og siden den gang har flere og flere fått øynene opp for grytens allsidighet. Braisering, gratinering og steking er noen av de mest opplagte bruksområdene, men den er like velegnet til baking, da den i likhet med andre støpejernsprodukter fra Le Creuset kan brukes i ovn. Buffetgrytens spesielle form, med lave kanter og stor stekeflate, gjør den godt egnet til baking av forskjellige typer porsjonsbrød og boller.

Prøv for eksempel nybakt foccacia eller saftige kanelsnurrer.

Støbejern

Stekepanne med støpejernshåndtak

Det er nok ikke mange som assosierer en støpejernspanne med baking. Ikke desto mindre egner dette allsidige kjøkkenredskapet seg riktig godt til formålet. På samme måte som gryten, danner støpejernspannen en hard skorpe på bakverket, noe som bevarer fuktigheten og sørger for at bakverket blir saftig og mykt.

Gi nytt liv til støpejernspannen, og prøv en hvit brownie med pistasjnøtter, eller en smakfull og krydret opp-ned-tomatpai.

Støbejern

Tarte Tatin

Tarte Tatin er en klassisk fransk eplekake med karamelliserte epler, bakt i ovnen med et lokk av butterdeig. Butterdeigen blir paiens bunn når den snus opp-ned etter steking. Historien sier at den populære desserten ble skapt i et fransk hotellkjøkken drevet av søstrene Tatin, som resultat av et tilfeldig kulinarisk eksperiment. Gjestene ble så begeistret for paien at de fortsatte å servere den, og Tarte Tatin har siden blitt verdenskjent.

I dag finnes den populære desserten i mange forskjellige varianter, blant annet med pærer eller nektariner. Tarte Tatin-formen fra Le Creuset har praktiske håndtak til å snu formen med, som sammen med støpejernets unike evne til å oppnå og fordele høy varme, gjør den spesielt egnet til baking av akkurat denne paien.